Acasă Locale Între 24-26 mai, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a organizat un regal...

Între 24-26 mai, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a organizat un regal al matematicii

În perioada 24-26 mai 2013, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a organizat Zilele Matematicii Sătmărene, proiect care a înglobat activități adresate elevilor, profesorilor, părinților. Prin multitudinea și diversitatea activităților desfășurate acesta a constituit un regal pentru matematica sătmăreană.

12262Deschiderea evenimentului a avut loc vineri, 24 mai în Sala Mare a Consiliului Județean în prezența oficialităților locale, invitaților de onoare,  directorilor, profesorilor de matematică și a elevilor care au reprezentat județul la concursurile naționale de Matematică.

Prima activitate a reprezentat-o Concursul de aplicații multimedia – „Matematica, între clasic și modern” – desfășurat pe două nivele: nivel gimnazial – la Școala Gimnazială „Bălcescu-Petofi” și nivel liceal – la Colegiul Național „Ioan Slavici”. La acest concurs au participat un număr foarte mare de elevi și profesori care au înțeles că suntem foarte legați de era multimedia și trebuie să evidențiem aceasta și în studiul matematicii.

Elevii care s-au clasat pe locul I au participat, sâmbătă, alături de olimpici la o excursie în Țara Oașului. Primul obiectiv al acestei excursii a fost mănăstirea Bixad, unde părintele stareț Emanuil Rus le-a făcut copiilor o primire deosebită. La Negrești Oaș au fost întâmpinați de primarul orașului, Aurelia Fedorca,  aceasta făcându-le onoarea de a lua masa împreună cu ei la Muzeul Țării Oașului.

Sâmbătă a avut loc la Școala Gimnazială „George Coșbuc” din Medieșu Aurit un concurs județean inedit ”Olimpiada elevilor de la sate”, urmat de Simpozionul interjudețean CLUBMATE2013, la Apa, simpozion organizat în colaborare cu filiale Satu Mare și Maramureș ale Societății de Științe Matematice din România.

Duminică,  în Sala Multimedia a Inspectoratului Școlar Județean s-a desfășurat Simpozionul național „Promovarea tehnologiilor moderne în învățarea matematicii”. Au participat fizic sau prin corespondență, alături de colegii din județ, cadre didactice din alte județe, cadre didactice universitare din Baia Mare, Cluj Napoca, București și de la Universitatea de Stat din Republica Moldova.

Zilele matematicii sătmărene s-au încheiat cu lansarea primei cărți electronice la nivelul județului Satu Mare: Matematica sătmăreană, volumul I, o carte care pe parcursul a 709 pagini ilustrează activitatea desfășurată la nivelul județului Satu Mare în anul școlar 2012 – 2013.

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Comentarii recente