sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smIoan Melciu, criminalul din Târșolț, a acționat extrem de violent și cu...

Ioan Melciu, criminalul din Târșolț, a acționat extrem de violent și cu intenția clară de a-i ucide pe cei doi soți

Noi detalii șocante au ieșit la iveală în cazul crimei din Târșolț petrecută la data de 17 iunie 2021. În acea seară, Ioan Melciu, a intrat în casa celor doi soți cu intenția clară de a-i ucide. Modul în care a acționat a fost extrem de violent, potrivit Rejust.

Filmul tragediei

În acea seară fatidică, după ora 22:00, în timp ce se întorcea de la barul din sat, Ioan Melciu a zărit ușa casi victimelor deschisă și nu a ezitat să intre. A stat ascuns până aceștia s-au pus în pat și după un sfert de oră a intrat peste cei doi bătrâni de 83 respectiv 76 de ani.

”L-a atacat pe bărbat cu unul dintre cuţite, aplicându-i două sau trei lovituri la nivelul pieptului şi gâtului. Femeia s-a apropiat de ei, dar a împins-o spre patul ei si a lovit-o pe aceasta în spate de două-trei ori cu același cuţit”, au stabilit anchetatorii, potrivit sentinței Tribunalului Satu Mare, publictă pe portalul Rejust.

Melciu a vilat-o apoi pe femeie, iar la final a lovit-o cu cuțitul în zona gâtului. A încercat să își acopere urmele ștergând o parte din sânge cu un prosop pe care apoi l-a băgat în sobă. În continuare a dat drumul buteliei de gaz și a dechis un ochi de la aragaz. A luat un obiect de îmbrăcăminte și i-a dat foc cu bricheta, după care a ieșit din cameră, închizând ușa cu cheia. A mers apoi în bucătăria de vară, a luat mâncare și bere din frigider, aruncând în chiuvetă cele două cuțite pline de sânge. După aproape două ore a plecat din casa victimelor, îndreptându-se spre propia locuință, mai scrie sursa citată.

Cadavrele celor doi soți au fost găsite a doua zi, autorul fiind prins la scurt timp și și-a recunoscut faptele. În timpul anchetei au ieșit la iveală informații terifiante despre trecutul lui Ioan Melciu, cunoscut în sat ca un individ periculos, care avea la activ și alte fapte cu violență. O localnică le-a povestit polițiștilor că ucigașul mai violase și alte femei – peste una intrând în casă pe hornul casei, astfel că sătenii ajunseseră să își închidă ușile noaptea, de frica lui.

Chiar cu câteva zile înaintea comiterii crimelor, Judecătoria Negrești Oaș confirmase măsura controlului judiciar dispusă față de Melciu într-un alt dosar în care era acuzat de viol. Ulterior, în luna septembrie 2021, individul a fost condamnat pentru această acuzație la 5 ani de detenție.

Anchetatorii au mai aflat că, înainte cu un an de comiterea faptei, într-o noapte, Ioan Melciu ar fi intrat în locuința celor doi soți, însă atunci a făcut cale întoarsă.

Stabilind că individul a avut discernământ în momentul comiterii faptei, judecătorii Tribunalului Satu Mare au hotărât să-l condamne la închisoare pe viață și plata a 1.000.000 de lei daune morale fiicei celor doi soți. ”Ferocitatea şi determinarea cu totul ieşită din comun cu care a acţionat inculpatul, actele de agresiune extremă fiind realizate cu intenția vădită de suprimare a vieţii, conduita inculpatului ulterior comiterii faptelor, caracterizată de intenţia de a ascunde faptele reprobabile prin incercarea de incendiere a locuinței, în contextul în care profilul general al acestuia se caracterizează printr-un comportament de tip agresiv, cu un risc foarte ridicat de reiterare a comportamentului infracțional prin violenţă, evaluat prin prisma reactivității şi agresivității crescute, pe fondul consumului excesiv de alcool, modului de viaţă total dezorganizat şi parazitar, şi a predilecției încălcării frecvente a normelor de conduită socială, ce reliefează un total dispreț faţă de respectarea normelor juridice ce apără şi protejează valorile sociale, se justifică aplicarea pedepsei închisorii în regim privativ de libertate în cuantumul maxim prevăzut de lege”, a precizat instanța de fond.

Curtea de Apel Oradea i-a respins inculpatului, săptămâna trecută, apelul și a menținut pedeapsa cu detențiunea pe viață aplicată de Tribunalul Satu Mare. Totodată a fost păstrat și nivelul daunelor morale – de 1.000.000 de lei – pe care ucigașul a fost obligat să le plătească fiicei celor doi soți.

Sursa: Rejust

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente