joi, februarie 2, 2023
AcasăReligieMănăstirea din Bixad și-a sărbătorit hramul

Mănăstirea din Bixad și-a sărbătorit hramul

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, s-a aflat luni, 15 august 2022, în mijlocul obștii Mănăstirii Bixad, Protopopiatul Oaș, unde a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu ocazia sărbătoririi hramului lăcașului monahal, Preasfinția Sa având și calitatea de stareț al mănăstirii, din încredințarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin.

Sfânta Liturghie a fost oficiată la Altarul de vară din incinta mănăstirii, în prezența unui sobor mare de preoți și diaconi și a unui număr impresionant de credincioși care au venit să se închine icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, fiind scoasă spre cinstire încă de aseară într-un loc frumos împodobit.

Răspunsurile la strană au fost date de o parte a membrilor Grupului psaltic „Anastasios” condus de Dr. Iustinian Ioachim Simion, iar la momentul Chinonicului, doamna preoteasă Ioana Botiș a interpretat câteva cântări bisericești închinare Maicii Domnului.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a săvârșit Taina Hirotoniei pentru părintele ierodiacon Vasile Ardealean, sfințindu-l întru ieromonah pe seama Mănăstirii Bixad.

„Astăzi e una dintre cele mai pline de spiritualitate sărbători creștine. Moșii și bunicii noștri au păstrat cu sfințenie tradițiile de Sfânta Maria și ne-au transmis semnificația și importanța sărbătorii de Adormirea Maicii Domnului. La Bixad și în tot ținutul Oaș, te încarci cu emoțiile acestei frumoase zile. La mulți ani Maria!”, transmite deputatul PNL, Adrian Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente