Acasă Locale Stiri Satu Mare Iohannis: Afirmația că sunt un politruc, experiment didactic. Am vrut să arăt...

Iohannis: Afirmația că sunt un politruc, experiment didactic. Am vrut să arăt că PSD se ocupă doar de copiat

Candidatul ACL la Președinție, Klaus Iohannis, a spus, duminică, la Iași, că afirmația sa potrivit căreia este un politruc a fost un experiment didactic, o afirmație autoironică, cu scopul de a demonstra că PSD se ocupă doar de copiat, folosind cuvântul pentru a-l ataca.

Klaus Iohannis a declarat, într-o conferință de presă susținută la Iași, că bănuia că PSD se ocupă de copiat încă de la Congresul PNL, când afirmația sa că va fi un președinte mediator a fost preluată apoi și de Victor Ponta, care a început să spună același lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nici bine n-am ieșit din Congresul PNL, unde am prezentat viziunea mea asupra instituției prezidențiale, adică un președinte mediator, integrator, dar ferm, care vindecă faliile din societate și care adună specialiști și politicieni, și am constatat că la puțin timp domnul Ponta iese exact cu același text, pe care nu l-a avut niciodată înainte. Mi-a dat de gândit”, a spus Klaus Iohannis.

El a explicat că afirmația sa făcută recent, că este un politruc, a fost un experiment didactic, pentru a demonstra că „PSD copiază orice”.

„Fiind profesor de fizică de liceu știu cum se construiește un experiment. Experimentul a fost simplu. Într-o întâlnire pe teme de educație am făcut această afirmația auto-ironică. Evident că nu mi se potrivește. Sunt cunoscut ca un anti-comunist. A fost clar că nu eu sunt acela, dar am vrut să urmăresc ce face PSD cu acea afirmație. A copiat-o și a venit exact să mă atace cu acest cuvânt. Experimentul s-a încheiat cu o concluzie clară: PSD nu are vreun proiect politic, vreun proiect de țară și, neavând vreo abordare pentru români, încearcă să improvizeze și să copieze. Dacă venim noi cu o afirmație frumoasă, o regăsim și la ei, dacă vin eu cu o construcție care aparent le folosește pentru a mă ataca pe mine ca persoană, o copiază. În loc să vină cu soluții, ei vin cu copy-paste”, a declarat Klaus Iohannis.

Candidatul ACL la Președinție, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că este „un politruc care vrea să candideze la Președinția României”, declarația fiind făcută la o dezbatere pe tema educației.

„Situația mea este un pic deosebită, fiindcă eu chiar am antecedente în sistemul educațional, am fost dascăl de fizică timp de 15 ani, am condus un inspectorat școlar timp de trei ani și acuma sunt un politruc care vrea să candideze la Președinția României”, a spus Klaus Iohannis la o dezbatere organizată de ISP pe tema educației.

Premierul Ponta a declarat, vineri, că a adoptat sloganul „fă, Ponta” ca simbol pentru proiectele inițiate de actualul Guvern, care sunt blocate însă de „politruci” ca Blaga, Iohannis sau Udrea, care doar fac scandal și pârăsc la ambasade, oamenii având de ales între aceste opțiuni.

„Politrucul este un termen pe care îmi permit să îl folosesc de la domnul Iohannis. Grupul ăsta de politruci, Blaga, Iohannis, Udrea, ne-au arătat foarte clar ce știu ei să facă: ei știu să facă scandal, ei știu să ne pârască pe la ambasade, să facă plângeri penale. Oamenii au de ales între noi, cei care facem, de aceea am accentuat acest nou slogan de la Teleorman: «fă, Ponta», «fă, Dragnea»! Noi facem lucruri, iar ei strigă, țipă”, a declarat, vineri, la Alexandria, premierul Victor Ponta.

- Advertisment -

Cele mai populare

Fără creșteri de pensie în acest an sau următorul

O creştere a punctului de pensie cu 40% în acest moment trebuie evitată, pentru că economia nu o poate susţine, iar în...

PNL a depus sesizarea de neconstituționalitate privind numirea lui Iordache

Liberalii au depus, joi, sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la hotărârea Parlamentului privind numirea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al...

Florin Zamfirescu despre închisoarea COVID și conducerea acesteia

Actorul Florin Zamfirescu este nemulţumit de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii cazurilor de coronavirus şi declară că actualii conducători sunt...

Toleranța înțeleasă și promovată într-un mod greșit.

Papa Francisc militează pentru căsătoriile între homosexuali! Cere o lege specială . Papa Francisc îndeamnă, într-un documentar difuzat miercuri...

Comentarii recente