Acasă Locale Stiri Satu Mare Isteria criminalului cu glugă folosită ca acoperire pentru abuzuri și derapaje flagrante...

Isteria criminalului cu glugă folosită ca acoperire pentru abuzuri și derapaje flagrante de la legalitate în primăria Carei

Incercările disperate de a  băga sub preș scandalul stenogramelor de partid care au făcut înconjorul întregii țări  sau a neregulilor din primăria Carei  se concretizează în aceste zile prin articole gen isteria “criminalului cu glugă”,cu impact garantat asupra populației .

Articolul cu pricina,plin de străduințe  jalnice de a pedala  pe subiectul crimei din Satu Mare,cu trimitere la posibilitatea  existenței autorului  in zona Careiului,posibilă dar momentan neconfirmată,poate aduce deservicii autorităților care se ocupă de caz,punând in gardă autorul incă neprins.  Autor de articol:binecunoscutul fin al primarului din Carei.

Un simplu furt de telefon de la o  femeie ce circula in zona străzii Agrare,de catre 3 minori de etnie rroma,potrivit celor declarate de cms. Dănuț Coșarcă de la Politia muncipiului Carei,nu este un eveniment menit să declanseze o psihoză decât dacă este atent intretinută prin tot felul de zvonuri. Nu este exclus ca adevăratul făptuitor al crimei din Satu Mare să se plimbe liber si prin Carei dar evenimente gen furtul de telefoane mobile sunt la ordinea zilei,sesizări de acest gen fiind săptămânale la Poliția din Carei,instituție ai cărei angajați au fost  în majoritate aspru criticați în presă de  fin.

Aparitia articolului la 2 zile după declaratiile concise  ale Prim procurorului  Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop,e  un fapt cam tras de păr dacă  nu este sustinut cu argumente concrete.

Dacă semnatarul articolului are informatii ce leagă autorul crimei de Carei de ce nu le oferă si autorităților pentru a le ușura munca si a elibera careienii de groaza indusă de acest tip de articole?

Potrivit declaratiilor prim  procurorului amintit, anchetatorii sunt foarte aproape de criminalul actriței Gabriela Dorgai,există un portret robot care încă nu va fi făcut public,din motive ce tin de ancheta in curs,iar in ajutorul satmarenilor a sosit si o  echipă de polițiști de la București care ne ajută”, a spus Marinela Pop.

„Județul Satu Mare este în continuare cel mai sigur județ din țară, se află în continuare pe locul 42 la infracțiuni contra vieții, ceea ce înseamnă că are cel mai redus număr de infracțiuni contra vieții din țară ca județ. Sunt date statistice, relevant. (…) Nu cred că există vreun motiv concret pentru care să-ți fie frică să circuli în acest moment în județul Satu Mare. Polițiștii locali patrulează încontinuu pe dig, se patrulează în tot orașul”, a mai spus aceasta.

Dacă isteria criminalului cu glugă de la Carei este  subiect de articol  în cotidianul condus de finul de primar de Carei,nu la fel se întâmplă în cazul stenogramelor  de partid de la sedinta din 4 noiembrie din municipiul Satu Mare ce au  declansat o isterie națională iî urma publicării lor în toată presa centrală din România. Nici o referire la ele,nici o dezmintire.

Finul primarului nu  consemnează  nici faptul că in clădirea noii primării,renovate cu fonduri cu care se putea construi una nou-nouță,nu si-au găsit  loc  jumătate dintre serviciile ce fac parte din organigrama recent aprobată. În mod curios,doar departamentele care  lucrează cu publicul au fost surghiunite in altă clădire,la două străzi distanță,in incercarea de a nu stresa probabil inaltii functionari aflati la conducerea orașului.

Vă informăm pe această cale,că pentru sediul unde a funcționat până acum primăria Carei a fost cerut un preț de 1 milion de euro de către proprietarii cărora li s-a retrocedat,iar administrația locală a oferit doar 800 mii euro. Chiria lunară plătită din momentul retrocedării,a fost de 12.000 lei lunar. Pentru renovarea noului sediu al primăriei Carei,unde nu au loc decât jumătate dintre servicii,a fost alocată suma de aproape 2 milioane de euro și încă nu sunt terminate toate lucrările. La cazanele de încălzire  au lipsit 6 pompe  de recirculare,comandate   ulterior de pe net de primăria Carei dar din păcate, cele sosite nu au corespuns și au fost…recomandate altele.

Nu găsim consemnate de finul primarului  nici datele referitoare la cele 4 masini,cu număr si imagini făcute publice,care transportau constant in ziua alegerilor din 16 noiembrie localnici rromi la centrul de votare de la liceul Calasantius dar există consemnata incercările de stopare a acestor transporturi ilegale de către consilierii locali care semnelează mereu derapajele de la legalitate.

Nu  putem  citi în cotidianul finului nici despre faptul că pe o suprafata de pasune din Ianculesti,ce apartine de UAT Carei,a apărut o parcare pe  care sătenii plătesc impozit aferent pășunii de fapt. Tot pe suprafata de pășune apare si o fundatie ,de 2 ani de zile,fără sa aiba autorizatie de constructie,stiut fiind că pe  suprafetele de pășunat nu se acorda asemenea aprobări de constructie. Cum se face că despre aceste subiecte se păstreaza o tăcere  suspectă?

Unde a fost consemnat faptul că primarul orasului,nașul său de cununie ,a convocat in perioada de campanie electorală  consiliul parohial din Ianculesti si a conditionat construirea unei capele in Ianculesti de acordarea voturilor sătenilor  candidatului Victor Ponta? Cei revoltati de astfel de comportamente au găsit de cuviință să  isi exprime dezacordul,semnalându-ne  discursul primarului din biserică.

Cu alte cuvinte,evitarea unor subiecte reale din viața  municipiului Carei ,bine documentate ,doar pentru a nu prejudicia imaginea națului de cununie,nu dau bine unui jurnalist care are si atributii de  conducere in redactia respectivă. El ar  trebui   să isi  exercite  profesia in scopul servirii interesului public și  este dator să semnaleze neglijența, injustitia si abuzul de orice fel,mai ales când este vorba de bani publici.

Cum se face ca din 2011 incoace,desi pe plan local am semnalat situatia de la blocul ghetou din spatele Casei de Cultură si a Teatrului ,nu a fost curios să ia cunostință de conditiile mizere in care oameni și sobolani conviețuiesc deopotrivă si unde apa are miros de urina?

De ce nu a fost semnalat faptul că un sofer  angajat la Primaria Carei,care dispune si de cetățenie maghiară,a folosit masina Primăriei Carei pentru a face naveta la locuinta sa dintr-o localitate apropiată din Ungaria? Unde se află in acest moment masina primăriei Carei,marca Ford  și unde sunt actele mașinii? Este soferul in cauză al Primăriei  Carei cercetat cumva în statul vecin si pentru ce infracțiuni?

Liniste totală  despre acest fapt în care a fost implicat soferul  viceprimarului…Ce isterie s-ar  mai fi creat…si  nu una de imagine favorabilă   primarului care a semnat pentru uriașul consum de motorină și piese de schimb de la o mașină a instituției numită Primăria Carei din subordinea Guvernului României.

Noul stat de funcții prezentat Consiliului Local la ultima ședință,îl avea inclus și pe Papp Janos ca șofer,cuprins la Servicul Administrativ…

Nu am uitat nici de masina Reanult Fluence,cumparata de Fundatia de promovare a turismului local la solicitarea in scris a primarului Kovacs,utilizata  personal de catre acesta din momentul achizitionarii.

Pentru toti cei interesati de remedierea situatiilor dezastruoase in care unii careieni sunt obligati să locuiască,plătind chirie la primăria Carei,sau pentru cei interesati de semnalarea unor abuzuri de  la primăria Carei cu repercusiuni asupra bugetului local,suntem dispusi să le oferim date concrete,documentate,fără pretenții  la exclusivitate.

Buletin de Carei

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente