Acasă Religie IUBESTE-L PE DUMNEZEU

IUBESTE-L PE DUMNEZEU

” Iar Eu vă zic vouă , zice Domnul , iubiţi pe vrăjmaşii voştrii , binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă , faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc(Matei 5, 44) .

Să nu fie auzul tău ascultând cu dulceaţă limba clevetitorului, nici limba ta grăind ceva împotriva aproapelui în auzul iubitorului de defăimare, ca să nu cazi din dumnezeiasca dragoste şi străin să te afli de viaţa veşnică. Astupă gura celui ce cleveteşte la urechea ta, ca să nu săvârşeşti împreună cu dânsul un îndoit păcat : pe tine obişnuindu-te în patimile ce duc la pieire  şi pe acela neoprindu-l de a fi împotriva aproapelui .

Dacă  „ cel ce grăieşte de rău pe frate , ori judecă pe fratele său , grăieşte de rău legea şi judecă legea” (Iacov 4, 11) , iar legea lui Hristos este dragostea , atunci clevetitorul cade din dragostea lui Hristos , nefăcându-se părtaş de veşnica mila. Să nu fie auzul tău ascultând cu dulceaţă limba clevetitorului, nici limba ta grăind ceva împotriva aproapelui în auzul iubitorului de defăimare, ca să nu cazi din dumnezeiasca dragoste şi străin să te afli de viaţa veşnică .

Nu primi în suflet , batjocura ce se aduce împotriva părintelui tău şi nu-l invita la tine pe cel care îl necinsteşte pe dânsul , ca să nu Se mânie Domnul pentru lucrurile tale şi să te piardă cu totul din pământul celor vii.

Astupă gura celui ce cleveteşte la urechea ta , ca să nu săvârşeşti împreună cu dânsul un îndoit păcat: pe tine obişnuindu-te în patimile ce duc la pieire  şi pe acela neoprindu-l de a fi împotriva aproapelui .

„ Să-L iubim pe Hristos cât putem de mult. Cine iubeşte pe Hristos  , acela evită păcatul .”

Articolul precedentJURNAL DE CARANTINA
Articolul următorBudinca de chia cu fructe
- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente