Acasă Religie IUBESTE-L PE DUMNEZEU

IUBESTE-L PE DUMNEZEU

” Iar Eu vă zic vouă , zice Domnul , iubiţi pe vrăjmaşii voştrii , binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă , faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc(Matei 5, 44) .

Să nu fie auzul tău ascultând cu dulceaţă limba clevetitorului, nici limba ta grăind ceva împotriva aproapelui în auzul iubitorului de defăimare, ca să nu cazi din dumnezeiasca dragoste şi străin să te afli de viaţa veşnică. Astupă gura celui ce cleveteşte la urechea ta, ca să nu săvârşeşti împreună cu dânsul un îndoit păcat : pe tine obişnuindu-te în patimile ce duc la pieire  şi pe acela neoprindu-l de a fi împotriva aproapelui .

Dacă  „ cel ce grăieşte de rău pe frate , ori judecă pe fratele său , grăieşte de rău legea şi judecă legea” (Iacov 4, 11) , iar legea lui Hristos este dragostea , atunci clevetitorul cade din dragostea lui Hristos , nefăcându-se părtaş de veşnica mila. Să nu fie auzul tău ascultând cu dulceaţă limba clevetitorului, nici limba ta grăind ceva împotriva aproapelui în auzul iubitorului de defăimare, ca să nu cazi din dumnezeiasca dragoste şi străin să te afli de viaţa veşnică .

Nu primi în suflet , batjocura ce se aduce împotriva părintelui tău şi nu-l invita la tine pe cel care îl necinsteşte pe dânsul , ca să nu Se mânie Domnul pentru lucrurile tale şi să te piardă cu totul din pământul celor vii.

Astupă gura celui ce cleveteşte la urechea ta , ca să nu săvârşeşti împreună cu dânsul un îndoit păcat: pe tine obişnuindu-te în patimile ce duc la pieire  şi pe acela neoprindu-l de a fi împotriva aproapelui .

„ Să-L iubim pe Hristos cât putem de mult. Cine iubeşte pe Hristos  , acela evită păcatul .”

Articolul precedentJURNAL DE CARANTINA
Articolul următorBudinca de chia cu fructe
- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente