Acasă Locale Nationale Iulian Matache - ministrul Transporturilor

Iulian Matache – ministrul Transporturilor

iulian_matache_87642500

Ministerul Transporturilor, care are pe mână anual un buget de 3 miliarde de euro și care are în derulare marile investiții publice, nu are șef de o lună, după ce ministrul Ioan Rus și-a dat demisia în urma unor declarații controversate.

Iulian Matache este secretar de stat în Ministerul Transporturilor și fost director al Direcției Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Vrancea până în mai 2012. După ce USL a preluat guvernarea, Matache a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Ulterior, în martie anul trecut, a fost mutat la Ministerul Transporturilor, tot pe postul de secretar de stat. Iulian Matache, a cărui soție este președintele Tribunalului Vrancea, este prezentat în presa locală drept un apropiat al președintelui consiliului.

Anunțul nominalizării lui Matache a fost făcut ieri de premier pe rețeaua de socializare Twitter, după ce Administrația Prezidențială a anunțat pe site-ul instituției că președintele Klaus Iohannis a respins propunerea inițială de numire în funcție la Transporturi a lui Mihai-Viorel Fifor.

Viorel Marache are împreună cu soția un apartament și o casă în construcțieși un autoturism. Nu are conturi bancare, ci imprumuturi de 70.000 de euro și 45.000 de lei. A câștigat anul trecut 56.000 din salariu și 60.000 de lei din participarea în consiliile de administrație ale Tarom și E.ON.

Viitorul ministru trebuie să găsească, între altele, o soluție pentru construirea autostrăzii Comarnic – Brașov, a cărei concesiune a fost anualtă la jumătatea lunii iunie, la un an și jumătate după ce statul desemnase investitorii privați care să o construiască. Pe agenda noului ministru se va afla și privatizarea Tarom și a CFR Marfă.

Ministerul Transporturilor a schimbat în ultimii trei ani cinci miniștri, Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Ramona Mănescu și Ioan Rus. Deși a demisionat de o lună, abia ieri Iohannis a semnat decretul de eliberare a lui Rus din funcție.

- Advertisment -

Cele mai populare

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

PNL, USR sau PSD?

Sănătatea în programele de guvernare: PNL promite investiții masive, PSD vrea dezvoltarea rețelei de centre comunitare, iar USR plănuiește liberalizarea sistemului de...

Studenți voluntari în lupta cu Covid-19

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale...

Călătoria cu avionul, doar pentru cei vaccinați anti-covid

În viitor, companiile aeriene vor permite accesul la zborurile internaționale doar pasagerilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19, conform declaratiilor șefului companiei...

Comentarii recente