vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareJandarmii la datorie la sfâșit de săptămână

Jandarmii la datorie la sfâșit de săptămână

Având în vedere multitudinea de evenimente culturale planificate pentru acest sfârşit de săptămână, jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului, în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.

În zilele de 22, 23 şi 24 iunie, peste 180 de jandarmi vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, atât în municipiile Satu Mare şi Carei, cât şi în localităţile Scărişoara Nouă, Ruşeni, Botiz şi Foieni.

Efectivele Jandarmeriei Sătmărene vor fi prezente pentru a asigura măsuri de ordine publică la Festivalul Vinului Sătmărean, Festivalul Internaţional Samfest Jazz, Campionatul ACR Rally Sprint etapa a IV- a, Hramul Mănăstirii Scărişoara Nouă – Hirotonirea Noului Arhiereu Vicar, Expoziţie de cai în localitatea Ruşeni, Zilele comunei Botiz, Sărbătoarea Şvabilor Careieni şi la Festivalul Verii în localitatea Foieni.

Pentru ca activităţile programate de către organizatori să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele de siguranţă publică, vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare face următoarele recomandări:

  • Să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale ( genţi, poşete, bagaje etc.);
  • Să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
  • Să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase;
  • Să respecte regulile stabilite de organizatori;
  • Să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;
  • Să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice.
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente