Acasă Locale Stiri Satu Mare Jandarmii sătmăreni continuă activitățile preventiv informative în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înțelesul...

Jandarmii sătmăreni continuă activitățile preventiv informative în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înțelesul tuturor!”

Marți 29 octombrie a.c. cu începere de la ora 10.00 purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Satu Mare, Cpt. Lucuț Camelia, plt adj. Bujor Cîmpeanu din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale și slt. Maria Andra- din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil au desfășurat  activități preventiv informative în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înțelesul tuturor”! la Școala Gimnazială Bălcescu -Petofi.

Jandarmii au fost întâmpinați de elevii clasei a III-a B și de  doamna profesor învățător Vandici Maria, care au așteptat cu sufletul la gură să afle lucruri noi despre  misiunile pe care Jandarmeria le îndeplinește pentru siguranța și în folosul cetățenilor.

Jandarmii le-au vorbit copiilor pe înțelesul lor despre rolul, importanța și locul Jandarmeriei în cadrul forțelor de ordine publică. Totodată a fost evidențiată preocuparea instituției pentru asigurarea unui climat de normalitate pentru elevi și cadre didactice.

De asemenea, elevii au fost informați referitor la  faptele de violență, la formele acesteia, fiind aduse în discuție faptele de natură penală  și contravențională cel mai frecvent întâlnite în cadrul instituțiilor de învățământ.

Copiii au fost provocați să identifice acte și forme de violență în jurul lor, acasă, la școală, pe drumul spre școală, în cercurile de prieteni, pe net sau la televizor.

Elevii au primit materiale informative din partea jandarmilor, au vizionat filmulețe de prezentare a misiunilor Jandarmeriei,  au adresat o multitudine de întrebări jandarmilor, iar la final au fost invitați să participe la concursul tematic ce se organizează de I.J.J. Satu Mare. In cadrul acestui concurs elevii sunt invitați în care să se exprime în scris –cei mari și prin desen cei mai mici asupra  misunilor Jandarmeriei sau  asupra așteptărilor pe care le au de la jandarmi.

Elevii de gimnaziu își vor putea exprima în scris trăirile, dar și problemele care îi frământă vis-a-vis de violență și discriminare. Termenul limită de depunere al lucrărilor este data de 22 noiembrie 2013. In cadrul concursului vor fi premiați câte 3 copii din fiecare clasă a ciclului primar și cel gimnazial și 3 școli-cele mai implicate. Totodată vor fi motivați 5 coordonatori de proiecte și 5 cadre didactice implicate.

La  primele 3 școli, cele mai implicate în acest concurs, Jandarmeria Satu Mare va desfășura un spectaculos exercițiu demonstrativ.

Activitățile au continuat la clasa a VII-a B, clasa condusă de dirigintele  profesorul Vandici Florian unde elevii au avut posibilitatea să participe interactiv la prezentările jandarmilor, să-și formuleze opiniile asupra aspectelor prezentate.

 În acest fel, autoritățile, școala și familia au o imagine concretă asupra felului în care se desfășoară viața reală a elevilor și vor ști care sunt măsurile pe care trebuie să le ia, conjugat, pentru diminuarea fenomenelor de violență și discriminare, precum și a infracționalității.jandarmi (3)jandarmi (1)

3 COMENTARII

  1. Sunt foarte bune aceste activitati. Deoarece la scoala nu este un curs pt apararea proprie sau pentru interventii consider ca numarul acestor activitati ar trebui sa creasca.

  2. o campanie binevenita,deoarece e mai bine sa prevenim,decat sa fim pusi in situatii extreme si sa nu stim ce avem de facut

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente