vineri, iunie 2, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareJandarmii vor asigura ordinea de Paștele Catolic

Jandarmii vor asigura ordinea de Paștele Catolic

jandarmi

Jandarmii sătmăreni se vor afla la datorie în acest sfârșit de săptămână și vor asigura ordinea publică și siguranța participanților la manifestările religioase, cultural artistice și sportive.
În perioada imediat următoare, în spațiul public se vor desfășura numeroase manifestări la care se preconizează o mare afluență a populației. Pentru Jandarmeria Satu Mare, acesta înseamnă o mai mare frecvență a situațiilor în care cetățenii pot avea nevoie de ajutor. Pentru a preveni și combate incidentele sau evenimentele negative, dar și pentru a veni în sprijinul celor aflați în nevoie, efectivele de jandarmi vor fi organizate în subunități de intervenție și în patrule de asigurare a ordinii și liniștii publice independente sau mixte ( alături de polițiști ), care vor fi gata să intervină în cel mai scurt timp, atât în mediul urban cât și în mediul rural.
Sâmbătă, duminică și luni, echipaje din cadrul Jandarmeriei Satu Mare vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță publică a manifestărilor organizate cu prilejul PAȘTELUI CATOLIC. Cu acest prilej va fi asigurată ordinea publică și la procesiunea religioasa ce se va desfășura în jurul parcului din Piața Libertății, fiind blocată circulatia în Piața Libertății sâmbătă 26 martie a c, între orele 22.30-24.00.
Sâmbătă, 26 martie a c, vor fi executate misiuni de asigurare a ordinii și siguranței publice la competiția de fotbal organizată pe stadionul Olimpia Satu Mare, meci disputat între FC Club Olimpia Satu Mare și ACS-FCM Baia Mare cu începere de la ora 11.00. La această competiție ordinea publică va fi asigurată de jandarmii Grupării Mobile Cluj.
Tot sâmbătă, 26 martie a c, jandarmii vor asigura buna desfășurare a marșului de promovare a dreptului la viață, care se va desfășura pe Bulevardul I.C. Bratianu- Piata Libertatii Aleea Coposu, fiind blocată o banda de carosabil, în intervalul orar 12.00-14.00.
Totodată vor fi executate misiuni de asigurare a ordinii și siguranței publice pe timpul manifestărilor religioase organizate la mai multe lăcașe de cult. Acestea sunt dispuse în localitățile Carei, Tășnad, Negrești-Oaș, iar echipajele de jandarmerie vor oferi sprijin organizatorilor, vor acționa pentru protecția participanților și vor preveni apariția faptelor antisociale.
Tuturor participanților la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le recomandăm să nu depășească limitele decenței comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale și să semnaleze prompt forțelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de conviețuire socială sau bunelor moravuri. Reamintim cetățenilor că pot apela cu încredere, în orice situație, la ajutorul jandarmilor prezenți la evenimentele publice și că intervenția acestora poate fi solicitată și prin apelarea numărului unic de urgențe – 112.
În prag de sărbători, Jandarmeria Satu Mare adresează tuturor sătmărenilor care serbează Paștele, gânduri bune, urări de sănătate, liniște sufletească și bucurii alături de cei dragi și apropiați !

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente