sâmbătă, iunie 15, 2024
Acasăsus Județul Satu Mare colaborează în domeniul sănătății cu Austria

Județul Satu Mare colaborează în domeniul sănătății cu Austria

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef s-a întâlnit sâmbătă, 22 martie 2014 cu Hugo Rafael de Vlaminck, specialist în domeniul economic la fundația din Herzogenburg și Dürstein și Barbara Siedler, ministrul secretar de stat în Ministerul Problemelor Sociale  în localitatea Dürnstein.

Adrian Ștef a avut plăcerea să îl întâlnească pe Hugo Rafael de Vlaminck, directorul economic al complexului de mănăstiri din Dürstein, cel care de douăzeci de ani, prin intermediul Caritas Tășnad, Caritas Satu Mare și Centrul Medical West Medica Satu Mare, ajută spitalele sătmărene, în special Spitalul Județean de Urgență Satu Mare cu paturi, instrumentar necesar, mașini pentru intervenție, etc. În timpul întâlnirii președintele Consiliului Județean și-a putut forma o impresie și o viziune mai clară asupra activităților pe care aceștia le desfășoară în județul Satu Mare, în spitalele din Satu Mare și Tășnad, dar și spre binele tuturor locuitorilor din zona Tășnadului.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare a cunoscut-o cu această ocazie pe doamna Barbara Siedler, ministrul secretar de stat în Ministerul Problemelor Sociale  în localitatea Dürnstein cu care a discutat despre o viitoare colaborare între Austria de Jos și județul Satu Mare, având resorturi asemănătoare, în special în sănătate, pentru ajutarea caselor de copii și bătrăni, în învățământ și alte domenii. Doamna ministru a acceptat invitația domnului Adrian Ștef de a participa la Ziua Județului Satu Mare pentru a discuta mai multe amănunte despre modul și domeniile în care putem colabora și putem face schimb de experiență.

La întrevedere a fost prezent și prelatul K.R. Maximilian Sfürnsinn, director al mănăstiri din Herzogenburg. Din delegația sătmăreană au făcut parte și domnul Cristian Moldovan, director Promat Comimpex SRL Tășnad, ing. Lukacs Alexandru și Czier Tiberiu, directorul Caritas Catolica Oradea, filiala Tășnad.

Conducerea Consiliului Județean Satu Mare le mulțumește și pe această cale domnului Hugo Rafael de Vlaminck pentru mijlocirea acestor relații, ajutoarelor date și tot sprijinul de care se bucură județul Satu Mare în Herzogenburg și Dürstein, doamnei dr. Szabo Vera, tășnădeanca care a asigurat buna desfășurare a întâlnirii și domnului Czier Tiberiu care a făcut posibilă întrevederea.

Între Consiliul Județean Satu Mare și Caritas Catolica Oradea, filiala Tășnad există o colaborare mai veche. În Tășnad, Căminul de zi pentru seniori s-a extins în urma donației unui teren de către Consiliul Județean Satu Mare și prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare se plătesc salariile a două persoane care îngrijesc seniorii.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente