Acasă Locale Stiri Satu Mare Județul Satu Mare pregătit de iarnă

Județul Satu Mare pregătit de iarnă

dezapezire

Prefectul Eugeniu Avram a prezentat în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 27 noiembrie, situația stocurilor de materiale antiderapante existente, necesare pentru deszăpezirea drumurilor județene și naționale, aflate pe raza județului nostru.

Potrivit prefectului, pentru asigurarea serviciilor de deszăpezire pe drumurile județene a fost încheiat un contract de prestări servicii între județul Satu Mare și SC Tehnic Asist SRL.

În cele patru loturi ale județului se va interveni cu un număr de 78 de utilaje. În prezent, în stoc există cantitatea de 2.500 de tone de materiale antiderapante (nisip+sare) care, potrivit prefectului, acoperă necesarul pentru 14 zile de intervenție pentru deszăpezire.

Loturile în care a fost împărțit județul în vederea intervenției rapide și eficiente a utilajelor de deszăpezire sunt următoarele:

Lotul I: zona Carei-Tășnad – 22 de utilaje de intervenție pentru deszăpezire;
Lotul II: zona Supur – 16 utilaje de intervenție pentru deszăpezire;
Lotul III: zona Satu Mare – 22 de utilaje pentru deszăpezire;
Lotul IV: zona Oaș – 18 utilaje de intervenție pentru deszăpezire.

„La ora actuală, după începerea ordinii de intrare în bazele de deszăpezire, pe drumurile județene se găsesc 31 de utilaje de intervenție în cele patru baze. Există stocuri tampon de materiale antiderapante de aproximativ 1.750 tone de nisip și 750 tone sare, acoperind necesarul de 100% pentru 14 zile de intervenție”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

În ceea ce privește drumurile naționale, există încheiate contracte de prestări servicii de deszăpezire între Direcția Regională Cluj a CNADNR cu SC INSTAL-ROS SRL, cu sediul în Negrești-Oaș. „Există stocuri de materiale antiderapante de aproximativ 41 tone nisip din necesarul de 600 tone și 979 tone sare din necesarul de 3.744 tone”, spune prefectul.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente