Acasă Locale Stiri Satu Mare Județul Satu Mare va avea un ansamblu folcloric

Județul Satu Mare va avea un ansamblu folcloric

12324921_569832699841328_1155758080_n

Joi, 25 februarie în cadrul conferinței de prezentare a bilanțului, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo a anunțat că în scurt timp instituția va organiza un casting pentru dansatori și instrumentiști în vederea înființării unui ansamblu folcloric reprezentativ al județului Satu Mare.

”Doresc să invit pe toți cei care doresc să facă parte din acest ansamblu al județului, fie că este vorba despre instrumentiști, fie că este vorba despre dansatori, să vină la sediul instituției noastre unde le putem oferi toate detaliile. Anul trecut am realizat o serie de costume populare din Țara Codrului, Țara Oașului, ungurești și șvăbești. Am considerat ca ansamblul oficial al județului Satu Mare trebuie să reprezinte toate zonele etnofolclorice a județului Satu Mare”, a spus Robert Laszlo.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, prezent la această ședință, a arătat că înființarea acestui ansamblu este un deziderat mai vechi.

”Am avut la un momendat și în organigramă la Centrul de Creație posibilitatea să angajăm personal pentru realizarea acestui ansamblu focloric. Cred că avem această datorie față de cultura sătmăreană pentru că sunt foarte multe județe care au astfel de ansambluri iar noi, Satu Mare, nu avem. Vom înființa acest ansamblu și, în primă fază, vom merge pe varianta unor colaborări și vom încerca anul viitor să punem aceste posturi pe organigramă pentru înființarea unui ansamblu profesionist, care ne va reprezenta județul la diferite manifestări artistice”, a mai spus Ștef.

Potrivit directorului artistic al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Petrică Mureșan, la acest casting se poate înscrie oricine care are talent la dans sau la a cânta la un instrument muzical. Nu contează nici vârsta, nici studiile.

Conducerea instituției urmează să anunțe cu exactitate când va începe selecția și când cei interesați vor putea prezenta la sediul instutuției.

- Advertisment -

Cele mai populare

Se redeschid sălile de fitness

Reamintim faptul că,de noaptea trecuta de, la ora 00,00, municipiul Satu Mare a iesit din carantina zonală instituită în data de 19...

Edi Iordănescu a semnat cu CFR Cluj

Edi Iordănescu, 42 de ani, va fi noul antrenor al campioanei României! Ardelenii s-au oprit la Iordănescu jr. singurul...

Fără chinezi în America

Administrația Trump a emis miercuri noi decizii care afectează călătoriile în Statele Unite ale membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC) și ale familiilor...

Comorile naturale din Parcul Apuseni

Parcul Natural Apuseni – Vino la moții din Apuseni pentru o experiență completă, încărcată de spiritualitate, cu un puternic sentiment de „acasă“....

Comentarii recente