marți, martie 19, 2024
AcasăEconomico-socialNationalJumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape pură. Potrivit romania.europalibera.org, drogurile provin din Colombia și au ajuns în Europa prin portul Anvers din Belgia. Drumul către țara noastră a fost simplu, marfa intrând în România prin portul Constanța.

Sursa amintită precizează că importatorul a descoperit drogurile la începutul acestei săptămâni, iar surpriza a fost una foarte mare. Imediat a alertat autoritățile care s-au deplasat la fața locului.

Aceeași sursă precizează că drogurile capturate au o puritate de 98%. Cocaina a fost distribuită în 40 de cutii care conțineau pachete de 10 și 15 kilograme. În acest moment, autoritățile competente încearcă să afle destinatarul final al mărfii și cum a intrat în țară fără un minim control la frontiere. DIICOT nu a dorit să ofere informații pe marginea acestui caz, a precizat site-ul românia.europalibera.org.

Iată ce spune Poliția Română:

La data de 26 iulie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității  Organizate București, împreună cu procurorii D.I.IC.O.T. – Structura Centrală, au descoperit,  într-un depozit din județul Ilfov, 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că respectiva cantitate de cocaină ar fi ajuns pe teritoriul României, într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat dintr-un stat al Uniunii Europene.

Valoarea de piață a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 25 de milioane de euro.

În cauză, se efectuează investigații, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de  Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și acțiuni Speciale și al criminaliștilor din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Criminalistic.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente