29.8 C
New York City
luni, octombrie 3, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareZiua Imnului Național marcată la Satu Mare

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu Mare, a avut loc o ceremonie solemnă. Începând cu ora 10.00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român amplasat în Piața dr.Vasile Lucaciu, a început manifestarea închinată acestui simbol național al României.

Alături de reprezentanții autorităților locale și județene, deputați și senatori, la manifestare au participat și numeroși sătmăreni, inclusiv un grup de copii aflați în tabără la Muzeul Județean Satu Mare.

Ceremonia a debutat la ora 10:00 cu prezentarea onorului Prefectului Județului Satu Mare. În continuare, preotul militar a rostit o binecuvântare și o rugăciune pentru poprul român, fără cântare, fiind apoi rostită o scurtă alocuțiune de deschidere, privind semnificația Zilei Imnului Național al României, simbolistica versurilor, scurt istoric și semnificații.

Trei tinere cursante ale Școlii de Arte Satu Mare au intonat Imnul Național, acompaniate fiind de plutoanele de militari prezente în dispozitiv și în final de întreg publicul prezent. La finalul ceremoniei, prefectul Altaffter Tamas a dat mâne cu fetele și le-a felicitat pentru interpretarea deosebită.

Prefectul Altfatter Tamás a dat citire mesajului transmis de prim-ministrul Guvernului României, Florin Cîţu:

”Versurile imnului nostru național, ‘Deșteaptă-te române’, i-au însuflețit pe români în cele mai importante momente ale istoriei de după perioada pașoptistă, transmițându-ne și astăzi mesajul mobilizator care a inspirat atâtea generații până acum.

Ori de câte ori îl auzim, Imnul Național trezește în noi încrederea că avem puterea de a ne solidariza pentru interesul comun, acela de a trăi într-o Românie democratică, modernă și dezvoltată, în care fiecare român să se simtă împlinit. Mesajul său puternic va continua să ne inspire valorile trainice ale libertății, dreptății și adevărului, apărate cu îndârjire de generații de români.

Pentru generația din care fac parte, ”Deșteaptă-te române” înseamnă, în primul rând, căderea regimului comunist și recâștigarea libertăților fundamentale. Uniți în cuget și-n simțiri, să le transmitem generațiilor de tineri respectul pentru acest simbol al statului român și pentru toate celelalte simboluri și valori naționale.

La mulți ani, România! La mulți ani Imnului Național! ”

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, care s-a derulat în aplauzele celor prezenți.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente