miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăEconomico-socialJumătate din salariile românilor se duc doar pe mâncare

Jumătate din salariile românilor se duc doar pe mâncare

O familie din România cheltuie, în medie, 5375 de lei lunar și aproximativ 60% din bani se duc pe facturi și pe mâncare, băutură și țigări, arată datele transmise de Institutul Național de Statistică.

Potrivit INS, veniturile lunare ale unei familii au fost în trimestrul al doilea din acest an de 6241 în medie şi de 2481 lei pe persoană. În perioadă menționată cheltuielile totale ale populaţiei au fost, în medie, de 5375 lei lunar pe gospodărie (2137 lei pe persoană) şi au reprezentat 86,1% din nivelul veniturilor totale.

Principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt: consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei (hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii veterinare etc.), arată INS.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente