Acasă Locale Stiri Satu Mare Klaus Iohannis: Eu vreau să schimb sistemul, nu să-l îngenunchez

Klaus Iohannis: Eu vreau să schimb sistemul, nu să-l îngenunchez

Liderul PNL, Klaus Iohannis, afirmă că, spre deosebire de alți politicieni, care „vor doar să guverneze pentru găștile lor”, el nu-și dorește să „îngenuncheze sistemul”, ci să îl schimbe și să schimbe „felul de a se face politică”, prin „mai puțin scandal și mai multă aplecare spre probleme”.

Klaus Iohannis, care este candidatul la Președinție al ACL, a făcut referire, miercuri, în cadrul unei întâlniri desfășurate la Oradea cu membrii și simpatizanții PNL și PDL din Bihor, la declarația președintelui Traian Băsescu potrivit căreia a „îngenuncheat sistemul”.

„Am citit cu neplăcută surprindere că un politician din România susține că a îngenuncheat sistemul. Păi, asta-i foarte rău. Dacă a îngenuncheat sistemul înseamnă că nu a schimbat nimic la el, doar l-a făcut să nu îngenuncheze pe o parte, ci pe altă parte. Și atunci ce am făcut? Nu am rezolvat nimic! Este unul dintre motivele pentru care eu vreau să schimb sistemul, nu să-l îngenunchez, eu vreau să-l schimb ca să funcționeze mai bine, dar mai bine pentru oameni. Acest sistem, în special sistemul politic, trebuie să-l schimbăm și eu vreau să fiu președintele României pentru a schimba felul în care se face politică în România”, a spus Klaus Iohannis.

El a afirmat că își dorește ca în societate să existe discuții serioase, despre temele importante, nu scandaluri fără miză.

„Vreau mai puțină gălăgie și mai multă aplecare spre probleme, mai puțin spectacol și mai multe soluții pentru oameni”, a adăugat Iohannis.

El a susținut că s-a implicat în politica națională pentru că își dorește ca „România să fie o țară prosperă și puternică”, spre deosebire de cei care guvernează pentru interese personale sau de grup.

„Eu vreau o țară care să funcționeze, îmi doresc ca România să fie prosperă și puternică, pentru asta m-am implicat în politica națională. Alții vor doar să guverneze pentru ei, pentru găștile lor, pentru baronii lor, pentru neamurile lor”, a spus președintele PNL.

Întrebat ulterior, într-o conferință de presă, ce va face, concret, pentru a schimba sistemul, Klaus Iohannis a răspuns că sunt „foarte mulți pași de făcut” și că schimbările nu le poate face nici singur, nici peste noapte.

„Sunt foarte mulți pași care trebuie făcuți și este clar că transformările nu se vor produce nici într-un an, nici în doi, nici în cinci, în zece poate, iar transformările trebuie să fie în profunzime și de substanță. Trebuie să schimbăm felul în care se face politică, să fim aplecați spre probleme, nu spre scandal, să facem să dispară mulțimea de falii deschise în societate în ultimii zece ani, să aducem iarăși oamenii împreună să caute și să găsească soluții, să rediscutăm marile probleme ale României – sistemul de educație, de sănătate, de pensii… Aceste lucruri trebuie readuse în dezbaterea politică autentică, să nu mai mimăm dialogul”, a spus Iohannis.

El a adăugat că acesta este motivul pentru care își dorește, de asemenea, ca în următorii zece ani să existe o guvernare de dreapta și o majoritate parlamentară de dreapta în România.

„Este exact motivul pentru care eu doresc să avem un guvern de dreapta și o majoritate de dreapta, și atunci aceste lucruri în zece ani se pot rezolva”, a conchis el.

La întâlnirea de la Oradea a participat și președintele PDL, Vasile Blaga, care i-a criticat pe „tinerii PSD-iști”.

„Tinerii PSD-iști, Ponta, care mai vreți dumneavoastră, Șova, sunt mai răi decât vechii PSD-iști, decât Ion Iliescu. Nu ne-am înțeles niciodată cu Ion Iliescu, de-aceea ne-am și rupt în ’91, dar nu i-a trecut prin cap domnului Iliescu să și-o ducă pe doamna Nina europarlamentar la Bruxelles, să-și pună socrul șeful senatorilor PSD, să-și pună finul ministru al Justiției, să-și pună nașul ministru de Interne”, a afirmat Blaga.

Președintele Traian Băsescu a spus, sâmbătă seară, că de zece ani este într-o dispută cu sistemul, pe care Ion Iliescu l-a protejat și care l-a înfrânt pe Emil Constantinescu, adăugând că el a reușit să îngenuncheze acest sistem.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente