vineri, mai 24, 2024
AcasăLocaleKovács Máté și Magyar Lóránd demisionează din consiliul de administrație a Olimpiei...

Kovács Máté și Magyar Lóránd demisionează din consiliul de administrație a Olimpiei

Organizația municipalã Satu Mare a Uniunii Democrate Maghiare din România considerã inacceptabilã atitudinea prin care conducãtorii clubului de fotbal Olimpia administreazã cazul Gavrilescu. Din aceastã cauzã Kovács Máté și Magyar Lóránd își dau demisia din consiliul de administrație a clubului, iar UDMR nu va nominaliza alți membri înlocuitori, pânã la rezolvarea problemelor.

gavrilescu2Gavrilescu Dan, fotbalistul de la FC Olimpia a fãcut mai multe declarații xenofobe și rasiste, denigrante și umilitoare pe paginile unei rețele de socializare fațã de populația de etnie maghiarã a sãtmarului. Din aceastã cauzã deputatul Kereskényi Gábor a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminãrii (CNCD) cu privire la declarațiile considerate antimaghiare ale fotbalistului, care între timp a primit și de la club suspendare, cel puțin asta a susținut conducerea FC Olimpia. Faptic aceastã suspendare nici nu a existat.

“Așa-numita suspendare a lui Gavrilescu a existat numai pe perioada când el nu putea juca din cauza unor accidentãri. Dupã recuperare conducerea clubului l-a trimis din nou pe teren, fãrã a cere opinia consiliului de administrație Olimpia. Am întrebat conducerea despre acest fapt, dar ei nu au luat în considerare obiecțiile noastre. Într-un caz, care este deja în vizorul CNCD, președintele clubului nu poate decide de unul singur fãrã a întreba consiliul de administrație”, a declarat Magyar Lóránd, consilier local, justificându-și decizia de demisie din consiliul de administrație.

Kovács Máté, consilier județean, care în trecut a fost și președintele și vicepreședintele clubului, a declarat: “Succesul clubului ne face bucuroși, mai ales cã UDMR a început reconstrucția clubului încã sub președinția domnului Csehi Arpad, iar rezultatele acum dau roade. Totuși e inacceptabil ca un jucãtor al clubului sã declare cã vrea gazificarea a 40 la sutã a sãtmãrenilor, și dupã aceea sã primeascã salariu din taxele acestora. Iar clubul nu ia mãsuri, și încearcã sã mușamalizeze acest caz. Acest lucru e inacceptabil.” UDMR în continuare va ține pumnii Olimpiei, și pentru ca aceasta sã ajungã în liga a II-a, mai ales, și la reconstrucția clubului dar și pe parcurs am considerat cã Sãtmarul meritã o echipã mãcar de liga a II-a.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente