Acasă Politica Local La anunțul candidaturii, Adrian Cozma a fost însoțit de cei mai importanți...

La anunțul candidaturii, Adrian Cozma a fost însoțit de cei mai importanți liberali sătmăreni

Joi seara, deputatul Adrian Cozma și președintele interimar al organizației județene PNL Satu Mare, și-a anunțat candidatura la șefia partidului.

Acesta a fost însoțit de aproximativ 50 de susținători printre care: 19 primari de comune, viceprimarii municipiului Satu Mare, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, consilieri locali şi judeţeni, directori, oameni de afaceri.

Potrivit acestui tablou, putem aprecia că aproximativ 80% din preşedinţii de organizaţii îl susţin pe Adrian Cozma. La această susținere locală masivă, se adaugă și sprijinul pe care în mod oficial, l-a declarat prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Potrivit declarației, pe lângă acesta, îl mai susțin pe Adrian Cozma: Lucian Bode – ministrul de Interne, Robert Sighiartău – secretarul general al partidului și Florin Cîţu, premierul României.

„Adrian Cozma e un om tânăr, dar cu experienţă în zona politică pentru că vine din organizaţia de tineret, cum foarte corect spunea domnul fost deputat (n.r. Ioan Holdiş). Deasemenea vine cu legături foarte puternice la Bucureşti, atât cu prim-ministru cât şi cu mine ca prim-vicepreşedinte, Robert Sighiartău, cu Vasile Blaga, cu Lucian Bode – ministru de Interne. Deci un om respectat de noi şi nu vom ezita, atât Lucian Bode – ministrul de Interne, eu în calitate de prim-vicepreşedinte, Robert Sighiartău – secretarul general al partidului, Florin Cîţu în calitate de premier şi vicepreşedinte – candidat la preşedinţia partidului, să îl susţinem cu toată forţa şi să încercăm să aibă o victorie zdrobitoare pentru a-şi impune şi un birou cât mai apropiat de năzuinţele sale şi de dorinţele noastre de a schimba lucrurile. Deci cred că are prima şansă şi va câştiga alegerile la nivel local.” a declarat Rareş Bogdan la ITV Satu Mare.

Adrian Cozma îl susţine pe Florin Cîţu la președinția partidului

La finalul conferinței de presă, în urma unei întrebări adresate de jurnaliști, Adrian Cozma a admis că el personal îl susține pe Florin Cîțu la președinția PNL, însă în cadrul Biroului Permanent Județean al PNL Satu Mare, se va hotărî pe cine susține organizația. Potrivit unor surse, liberalii sătmăreni îl vor susține pe prim-ministrul Cîțu.

“Premierul se bucură de o susţinere mare în PNL, este ceea ce are nevoie România. Am participat şi eu la lansarea candidaturii lui Florin Cîţu, eu personal îl susţin. Dar BPJ al PNL Satu Mare va hotărî pe cine vom susţine la preşedinţia PNL”, a declarat deputatul PNL.

Reamintim că în perioada, 1 iulie – 10 august, vor avea loc conferinţele în cadrul cărora se vor alege conducerile judeţene ale PNL. După alegerile din teritoriu, până pe 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, pentru desfășurarea campaniei interne pentru Congres.

La nivelul organizației județene PNL Satu Mare, deocamdată, Adrian Cozma nu are nici un contracandidat. Unele guri spun însă că Adrian Albu ori primarul orașului Ardud, Marius Ovidiu Duma, ar putea candida. Este greu de crezut că aceștia se vor înscrie într-o cursă care pare pierdută de la bun început. Însă, rămâne de văzut.

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente