Acasă Locale Stiri Satu Mare La mulți ani tuturor femeilor

La mulți ani tuturor femeilor

zoiua-femeii“Ziua Internatională a Femeii” devine astfel, o recunoaștere, nu numai simbolică, a locului pe care femeia îl ocupă în societatea contemporană, a rolului, din ce în ce mai important, jucat în istoria și devenirea lumii.

Cu prilejul sarbatoririi acestei zile, intrata treptat in calendarul majoritatii statelor lumii, Institutul Național de Statistică pune la dispoziția mass-media o selecție de date și informații statistice și urează tuturor femeilor din România “La mulți ani”!

• Din cele 19.870,6 mii persoane care la 1 ianuarie 2015 aveau reședința obișnuită pe teritoriul României pentru cel puțin 12 luni, 10.163,6 mii erau femei, reprezentând 51,1% din totalul populației rezidente.

• În mediul urban, ponderea femeilor din țara noastră este mai pronunțată decât în cel rural; 5.582,9 mii locuiesc la oraș, reprezentând 52,2% din totalul populației urbane. În mediul rural, ponderea populației feminine este de 49,9%.

• Populația feminină este mai “îmbătrânită” decât cea masculină cu 3,1 ani:
– vârsta medie națională: 43,6 ani
– vârsta medie feminină: 45,1 ani
– vârsta medie masculină: 42,0 ani

• Populația feminină a avut o pondere mai mare decât populația masculină în 40 de județe, excepție făcând județele Vaslui și Tulcea.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente