Acasă sus La Negrești Oaș s-a semnat contractul de modernizare a rețelei de canalizare...

La Negrești Oaș s-a semnat contractul de modernizare a rețelei de canalizare

Un moment deosebit de important va avea loc miercuri la Negrești-Oaș, când se va semna contractul „Lucrări de construcție și reabilitare rețele de apă și canalizare în Negrești-Oaș -SM-CL-13″, semnat între SC Apaserv SA și Primăria Negrești-Oaș pe de o parte, și constructorii care au câștigat licitația pe de altă parte. Evenimentul va avea loc miercuri, 19 martie, de la ora 11.00, în sala mare de ședințe a Primăriei Negrești-Oaș.

Primarul Aurelia Fedorca afirmă că semnarea contractului este extrem de importantă, fiind un moment așteptat de negreșteni de ani de zile.

“Este un moment foarte important pentru negreșteni. Vechimea rețelelor de apă și canalizare și chiar lipsa acestora pe unele străzi este cea mai mare problemă pe care o are de câțiva ani orașul Negrești-Oaș. Semnarea acestui contract ne dă garanția că lucrările vor începe imediat, iar până în anul 2015 toți negreștenii vor avea apă potabilă la robinete”, afirmă primarul Aurelia Fedorca.

Lucrările cuprinse în acest contract se referă la reabilitarea și construirea rețelelor de apă și canalizare pentru următoarele străzi: Cornetului, Oașului, Unirii I, Tineretului, Valea Cerbului, Morii, Moților, Turului, Pieței, Viitorului, Primăverii, Arenei, Pietrosului, Tudor Vladimirescu, Zorilor, Livezilor, Pădurii, Gării, Unirii II, Magnoliei, 1 Iunie, Victoriei, Borcutului, Cartierul Decebal, Ion Creangă, Lăcrimioarelor, Mesteacănului, Popești, Vîltorii, Corni, Rozelor, Dumbrava, Salcâmilor și Cartierul Tur.

În total vor fi realizate următoarele lucrări: extinderea rețelelor de alimentare cu apă cu 20,4 km; – reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă cu aproximativ 4 km; – extinderea rețelelor de canalizare cu aproximativ 20 km; – reabilitarea rețelelor de canalizare cu 1,5 km;

Primarul Aurelia Fedorca invită locuitorii care domiciliază pe aceste străzi să participe la semnarea contractului, deoarece ei sunt beneficiarii principali ai lucrărilor.

”După finalizarea investiției, locuitorii orașului Negrești-Oaș vor beneficia de servicii de calitate, la standarde europene, în ceea ce privește furnizarea apei potabile”, a precizat Aurelia Fedorca.

Orașul Negrești-Oaș beneficiază de investiții importante în cadrul proiectului major „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat de Uniunea Europeană și derulat de SC Apaserv SA Satu Mare.

Până în acest moment au fost semnate contracte pentru reabilitarea și extinderea stației de epurare a apelor uzate, în valoare de 15,2 milioane lei, și reabilitarea stației de tratare a apei – în valoare de 20,8 milioane lei. Contractul privind reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, care va fi semnat miercuri, are o valoare de 25,5 milioane de lei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Noutăți fiscale în Monitorul Oficial.TVA la vânzarea apartamentelor-precizări privind TVA redusă la restaurante

Noi modificări fiscale au fost publicate zilele trecute în Monitorul oficial . În multe domeniile vizate sunt diverse, pornind de la vânzarea...

Pilda Semănătorului.”Ochi au si nu văd,urechi au și nu aud.”

“Ochi au și nu văd, urechi au și nu aud. Ca nu cumva, văzînd și auzind, și cu inima înțelegînd, să se...

Asaltul Big Pharma în politica din România.După Rafila,Streinu Cercel intră în PSD.

Vor milita pentru adoptarea legii vaccinării obligatorii . Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”,...

Alexandru Rafila-fiul fostului șef al Securității.A executat 27 de țărani.

Alexandru Rafila, noua imagine a PSD, a declarat recent ca tatal sau a fost medic. El nu a mentionat insa ca tatal...

Comentarii recente