duminică, iulie 21, 2024
AcasăEducatie&CulturaLa Satu Mare a avut loc ieri Noaptea albă a muzeelor

La Satu Mare a avut loc ieri Noaptea albă a muzeelor

foto1Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat sâmbătă la manifestările dedicate Nopții Muzeelor, prilej cu care a transmis următorul mesaj:

“Noaptea albă a muzeelor marchează sărbătoarea comunității ca beneficiar al efortului Muzeului Județean de a-și exercita rolul educativ pe lângă cel al valorificării patrimoniului cultural local. Cred că rolul nopții muzeelor este acela de a lărgii publicul muzeelor, de a face din muzeu o atracție, de a aduce tineri la muzee. Este lăudabil că în ultimii ani, Muzeul Județean s-a apropiat foarte mult de cerințele publicului și cea mai bună dovadă este creșterea spectaculoasă a numărului de vizitatori și a încasărilor din bilete.

Muzeele contemporane trebuie să fie spații deschise dialogului, entități vii unde praful nu stă pe ramele tablourilor și exponatelor. Tocmai de aceea vrem să diversificăm oferta Muzeului Județean și prin realizarea Muzeului de la Măriuș, care va fi o realizare importantă pentru viața culturală sătmăreană. Țin să reamintesc publicului larg și rezultatele arheologilor sătmăreni, care se pot mândri cu descoperiri spectaculoase, pe unele din acestea le puteți admirafoto chiar aici la Muzeu.

Chiar dacă azi Muzeul Județean este în centrul atenției, nu pot să nu repet ceea ce am mai spus-o de multe ori: sătmărenii au nevoie de cultură de bună calitate, iar noi, prin instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean facem eforturi pentru a răspunde cerințelor. Nu întâmplător, avem o creștere importantă a numărului de cititori de la Biblioteca Județeană, a cursanților de la Școala de Arte, a numărului de acțiuni organizate de Centrul de Conservare și Promovarea Culturii Tradiționale și, așa cum v-am spus, a vizitatorilor de la Muzeul Județean”.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente