marți, ianuarie 31, 2023
AcasăSanatateLa Satu Mare continuă campania pentru depistarea cancerului de col uterin

La Satu Mare continuă campania pentru depistarea cancerului de col uterin

Sâmbăta,14.01.202, în comuna Supur, județul Satu Mare, a avut loc o acțiune de prevenire a cancerului de col uterin, respectiv recoltate pentru identificarea HPV și testare Babeș Papanicolau!

În cursul acestei acțiuni au fost efectuate peste 70 de teste!

Reamintim faptul că programul este coordonat de Institutul Oncologic Cluj Napoca în parteneriat cu INSP, finanțarea fiind obținută din Fondul Social European prin POCU 2014-2020, proiectul “Integrarea screeningului primar HPV în programul național de screening pentru cancerul de col uterin”.

Acțiunea a fost organizată de către Primaria Supur, având susținerea dlui. primar Crișan Sergiu, în colaborare cu PNL Satu Mare, OFL Satu Mare organizație condusă de dna. Alina Ristea, OFL Supur – organizație condusă de dna. Crișan Dana, și TNL Satu Mare prin președinte Bianca Murgu, cu sprijinul medicilor specialiști dr. Ghetina Ștefania, dr. Codruț Leah de la Clinica Gynoprax și dr. Pfau Iulian Președinte al comisiei de Sănătate a PNL Satu Mare.

Sâmbăta viitoare, 21.01.2023, echipa Clinicii Gynoprax împreună cu întreaga echipa PNL Satu Mare, continua campania în comuna Acâș la Gradinița nouă, de la ora 10.00, mai exact în incinta cabinetului medical școlar.


Detalii și informații despre această acțiune de prevenire și depistare a cancerului de col uterin, le puteți consulta apelând la numărul de telefon 0771600535 sau la Primaria Acâș.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente