miercuri, mai 29, 2024
AcasăPoliticaLocalLiberalii sătmăreni au cinstit Ziua Culturii Naționale participând la manifestările din Satu...

Liberalii sătmăreni au cinstit Ziua Culturii Naționale participând la manifestările din Satu Mare și Carei

Membrii Partidului Național Satu Mare au cinstit Ziua Culturii Naționale prin prezența la evenimentele organizate în municipiul Satu Mare și Carei.

Ziua Culturii Naționale, reprezintă pentru fiecare din noi, un moment special de raportare la identitatea noastră românească. PNL Satu Mare a participat la momentele solemne dedicate acestui eveniment în municipiile Satu Mare și Carei.


Evenimentul a debutat la Satu Mare, la Catedrala Greco-Catolică Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, la o evocare a celui care a fost preotul Petru Bran, primul dascăl de limba română din Satu Mare, la bustul căruia liberalii au depus o jerbă de flori. A urmat apoi festivitatea de la bustul poetului nostru național Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi 173 de ani, unde colegul nostru, cantautorul Adrian Lupescu a interpretat o melodie dedicată geniului nostru național.

Punctul final al manifestărilor a avut loc la Monumentul Limbii Române din curtea Muzeului de Artă, unde liberalii, de la Organizația de pensionari și până la cea de tineret au adus închinăciune culturii naționale.

Au fost prezenți: Președintele Organizației Municipale PNL, subprefectul Romeo Pop, consilierul județean Robert Laszlo, unul dintre organizatorii evenimentului, consilierul local Victor Cernea, Ioan Horvat președintele Organizatiei județene a Pensionarilor PNL, Bianca Murgu, liderul tineretului liberal sătmărean, directori de instituții, membrii și simpatizanți PNL.

Deputatul Adrian Cozma, a participat și la depunerile de coroane de la bustul lui Mihai Eminescu din Carei, alături de conducerea careiană a PNL. A fost o zi senină, a bucuriei și speranței, că visul eminescian al unei Românii puternice și demne se împlinește și prin noi”, transmit reprezentanții PNL Satu Mare.

“Mihai Eminescu e prezent în toate regiunile și comunitățile noastre, e parte a ființei noastre naționale. E poetul inimilor noastre care ne-a modelat cu versurile sale pline de dragoste și patriotism. De Ziua Culturii Naționale îi cinstim pe toți cei care au contribuit la comoara pe care o avem și pe care trebuie să o protejam cu toții”, transmite președintele PNL Satu Mars, Adrian Cozma.

“Am participat alături de colegii mei de la PNL, TNL, OFL și OPV, la manifestările desfășurate în municipiul Satu Mare cu prilejul acestei zile astrale pentru neamul românesc. Sunt bucuroasă că am cinstit Ziua Culturii Naţionale prin prezența noastră ca semn al prețuirii față de marile valori ale neamului”, transmite președinta TNL Satu Mare, Bianca Murgu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente