luni, iulie 22, 2024
AcasăLocaleLa Satu Mare s-a desfășurat concursul de educație rutieră “Suntem mici, dar...

La Satu Mare s-a desfășurat concursul de educație rutieră “Suntem mici, dar circulăm corect!”

Concursul „Suntem mici, dar circulăm corect!” își propune, an de an, să stimuleze interesul preșcolarilor pentru cunoașterea și respectarea regulilor de circulație. Fazele locale ale concursului desfășurate săptămâna trecută la Satu Mare, Carei, Tășnad și Negrești Oaș și-au desemnat câștigătorii, care s-au reunit joi, 23 mai, la Grădinița 14 Mai, pentru a concura în faza județeană. Probele, atât cea teoretică, constând într-un chestionar cu întrebări legate de circulația copiilor pe drumurile publice, cât și cea practică, în care preșcolarii au realizat un desen tematic, au avut un grad de dificultate ridicat, pe măsura pregătirii din ce în ce mai avansate a celor care se prezintă la acest concurs.

PRESCOLARIJuriul format din reprezentanți ai instituțiilor partenere în proiect, inspector de poliție Hrihorișan Felicia, din partea Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, inspector Ghiț Leontina și inspector Câcău Leș Crina, din partea Inspectoratului Școlar Județean, a avut misiunea de a departaja cele 10 echipaje ale grădinițelor participante, formate fiecare  din câte 2 copii. Rezultatele finale au fost primite cu emoție de toți cei prezenți. Astfel, câștigătorii concursului au fost reprezentanții Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 din Negrești Oaș, copiii Berinde Alessia și Conț Ioana, coordonați de educatoarele Onca Florica și Deiciuc Mihaela.

Locul 2 a fost acordat la egalitate de puncte grădinițelor nr. 11 din Satu Mare, copiilor Van Beylen Rene și Marco Luca, coordonați de educatoarele Silaghi Ramona și Cortea Denisa, și Grădiniței cu Program Prelungit nr. 1 Tășnad, copiilor Filip Vanessa și Torok Leonard, educatoare Talpos Maria.

Locul 3 a fost ocupat de echipajul  Grădiniței cu Program Prelungit Mondiala, grădiniță reprezentată de copiii Lucaciu Alex și Peres Sarah, coordonați de educatoarele Buriceanu Alina și Horvath Andreea. Totodată, au fost acordate 3 mențiuni speciale, grădinițelor GPP 14 Mai, Grădinița Huta Certeze și G.P.P. nr. 1 Negrești Oaș. Și ceilalți participanți în concurs: Grădinițele cu Program Prelungit nr.2 și nr. 3 din Carei și G.P.P. Vetiș au fost felicitate pentru efortul depus și au primit diplome. În final, toți copiii au fost recompensați cu daruri din partea organizatorilor, pentru performanțele lor, pentru implicarea, cu seriozitate, în acest concurs, dar și pentru importanța pe care au acordat-o învățării regulilor de circulație.

Concursul, inițiat și organizat de șapte ani de directorul Grădiniței 14 Mai, Cupșa Ana, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și Inspectoratul Școlar Județean, se bucură de la un an la altul, de un interes tot mai ridicat din partea cadrelor didactice, preocupate permanent de siguranța rutieră a celor mai mici participanți la traficul rutier. Din acest an concursul desfășurându-se sub egida Ministerului Educației Naționale, are și o secțiune națională, la care copiii pot trimite către organizator ( GPP 14 Mai) lucrări cu tematică rutieră, lucrări ce vor fi analizate de un juriu de specialitate, cele mai bune dintre acestea urmând a fi premiate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente