Acasă Locale Internationale Sfaturile omului care a trăit timp de doi ani fără să cheltuiască...

Sfaturile omului care a trăit timp de doi ani fără să cheltuiască vreun ban

709px_markboyleteacropped_72749700În noiembrie 2008, Mark Boyle a decis să renunțe la slujba sa și să trăiască fără bani timp de doi ani, lucru pe care l-a și reușit cu succes, scrie The Telegraph. El a dezvăluit câteva dintre secretele vieții simple, fără portofel sau conturi bancare.

Mark Boyle, un tânăr de 34 de ani, absolvent al unei facultăți de afaceri și economie, posesor al unei slujbe bune, la o companie care produce mâncare organică, a decis în 2008 să trăiască timp de doi ani fără bani. El s-a mutat într-o rulotă donată și a început să trăiască din mâncarea pe care și-o producea singur, gătită la o plită încălzită cu lemne. Electricitatea era produsă de un panou solar cumpărat cu câteva sute de euro înainte de începerea experimentului.

Mark admite că, la început, lumea îl privea amuzată. „Am fost foarte criticat. Când te împotrivești culturii banilor nu te împotrivești doar unor monede sau bancnote, ci unei întregi perspective asupra lumii”, a spus el. Odată cu venirea crizei, criticile s-au domolit însă, iar lumea a început să îi susțină ideea. După câteva luni în care eforturile sale de adaptare au fost uriașe, Mark a început să se obișnuiască.

Mâncarea o gătea pe o plită în fața rulotei. De spălat se spăla în râu, cu un săpun de casă. Se deplasa pe jos sau cu bicicleta. În cele din urmă, Mark s-a întors în lumea monetară, dar și-a păstrat un stil de viață cumpătat și a scris deja două cărți pentru a împărtăși cu ceilalți experiențele.

El oferă oamenilor câteva sfaturi pentru o viață mai ieftină:

– Dacă aveți nevoie de haine, nu le cumpărați. Organizați întâlniri cu prietenii în care puteți face schimb de haine.

– Nu cheltuiți mulți bani pe călătorii. Există site-uri unde oamenii se pot întâlni pentru a-și programa călătoriile împreună, în aceeași mașină.

– Nu dați banii pe hoteluri. Există site-uri unde oamenii își pun la dispoziție casa pentru oaspeți, pe gratis.

– Folosiți orice petec de pământ pe care îl aveți la dispoziție pentru a cultiva propria hrană.

Realitatea.net

- Advertisment -

Cele mai populare

Țara minunilor naturale în orice sezon

Știm că cel mai probabil nu-ți stă mintea la vacanțe tocmai acum, dar pandemia se va sfârși la un moment dat și...

Conștiința, gândul lui Dumnezeu din om

În conștiință, omenescul se întâlnește cu dumnezeiescul. Ea e și a lui Dumnezeu și a omului. Prin ea, omul se află în...

Fructe cu conținut scăzut de carbohidrați

Fructele conțin carbohidrați sănătoși, dar, dacă vrei să slăbești, e bine să fii atent ce fel de fructe alegi. Iată care dintre...

Municipiul Satu Mare, în scenariul roșu!

Municipiul Satu Mare este în scenariul roșu, după ce s-a depășit trei cazuri la mia de locuitori. Barurile și restaurantele se vor...

Comentarii recente