sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăsusLa Satu Mare va fi marcată "Ora Pământului"

La Satu Mare va fi marcată „Ora Pământului”

La inițiativa primarului municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel, Primăria municipiului participă în acest an alături de alte orașe din țară la Competiția pentru Capitala Earth Hour România o întrecere între orașele din România organizată în contextul campaniei Earth Hour 2014.

Programată pentru 29 martie, în intervalul 20:30 – 21:30, Earth Hour™ (Ora Pământului), cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiția stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituții, organizații și cetățeni într-o nouă oportunitate de a-și arăta preocuparea pentru mediu și capacitatea de mobilizare.

Anul acesta, Competiția pentru Capitala Earth Hour invită  orașele reprezentate de primării, instituții de învățământ, ONG-uri și asociații locale, centre culturale, biblioteci, muzee sau galerii, să organizeze acțiuni și evenimente diverse pentru comunitățile lor în decurs de o lună: Luna Earth Hour.

La final orașul care se va remarca prin acțiuni variate și cu impact în comunitate și cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour din 29 martie va câștiga titlul de Capitală Earth Hour. Castigătorii vor fi anunțați în data de 15 aprilie.

Satu Mare a fost înscris anul acesta în marea competiție de către Primăria Municipiului Satu Mare împreună cu Asociația ACT 4U care  au pregatit un program divers pentru susținerea campaniei.

Pentru a crește șansele de a câștiga titlul de ,,Capitala Earth Hour 2014’’ licee precum Colegiul Ioan Slavici, Doamna Stanca, Mihai Eminescu, Eliza Zamfirescu și Nicolae Steindhart se implică cu un program vast de activități prin: expoziții de picturi pe sticlă cu teme ecologice, coafuri din deșeuri reciclabile, proiecții de filme, machete, lecții de astronomie și astrofizică, sesiuni de informare, campanie  de informare  cu privire  la importanța  conservării mediului,  buletine informative la radio, concursuri de proiecte cu tematici ecologice, concurs de desene pe tema conservării mediului, obiecte de artă din materiale reciclabile etc.

Începând cu  data de 27 martie se va putea vizita în incinta Primăriei o expozitie de machete cu tematică ecologică realizată de elevii Colegiului Ioan Slavici.

Pentru data de 29 martie invităm sătmărenii să participe la o serie de programe artistice pentru  a sărbători Ora Pământului . În intervalul orar 20:30-21:30 se va sista iluminatul public în zona Pietonală Coposu – P-ța 25 Octombrie, se vor lansa lampioane biodegradabile, vor avea loc concerte acustice, picturi pe față, expoziții foto cu tematică ecologică si alte activități pentru comunitatea sătmăreană.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente