Acasă sus Laborator pentru testarea probelor pentru coronavirus la Satu Mare

Laborator pentru testarea probelor pentru coronavirus la Satu Mare

La Spitalul Județean de Urgență Satu Mare se montează linia de laborator achiziționată de Consiliul Județean Satu Mare și Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, pentru testarea probelor prelevate de la persoanele suspectate de infecție cu coronavirus.

Metoda de testare care va fi folosită la Satu Mare este testarea prin biologie moleculară genetică, prin intermediul aparatului PCR (Polymerase Chain Reaction), cea mai bună tehnologie la ora actuală. PCR nu este un test rapid, în schimb este cel mai precis dintre cele disponibile pe piață în acest moment. Prin intermediul acestui test, analizele sunt grupate în kituri care permit procesarea mai multor analize în același timp. Testul PCR are o durată de 4 ore din momentul introducerii probelor în aparat.

Linia de laborator de testare Covid-19 este compusă din mai multe elemente, iar pentru funcționarea acesteia mai este nevoie de un extractor automat de probe biologice care a fost comandat și va ajunge la Satu Mare în primele zile ale săptămânii viitoare. Acesta are o capacitate de prelucrare a 12 probe într-un ciclu de 4 ore.

Printr-o donație oferită Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, urmează ca în cursul lunii aprilie să ajungă și un al doilea extractor automat de probe biologice, care va crește semnificativ numărul testelor realizate.

Pentru acest laborator de testare cu circuite specifice închise, la Spitalul Județean de Urgență au fost pregătite 4 încăperi în care personalul calificat va realiza aceste teste în condiții de maximă siguranță. De altfel, spitalul sătmărean a obținut de la Institutul Național de Sănătate Publică certificarea de laborator care corespunde criteriilor pentru testarea cazurilor de infecție cu coronavirus. Primele probe vor fi analizate în cursul săptămânii viitoare și astfel nu va mai fi nevoie ca probele prelevate de la pacienții sătmăreni să fie trimise la Cluj-Napoca, ci vor fi analizate în laboratorul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, într-un interval de timp mult mai scurt.

Testarea persoanelor suspectate de infecția cu coronavirus se va realiza prin respectarea procedurii stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică. Prioritizarea testării în ordinea descrescătoare a importanţei este: persoanele simptomatice cu istoric de călătorie internațională, contacții apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate, personalul medico-sanitar simptomatic, cazuri de pneumonie fără altă etiologie,  cazuri de SARI fără altă etiologie, persoane instituţionalizate simptomatice, pacienţi înainte de procedura de transplant (asimptomatici) şi donatorii de celule stem hematopoietice înainte de donare.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente