Acasă Economico-social Social Lecție de viață. Grija mormântului sergentului Bădiță Dionisie, preluată de preotul Gabriel...

Lecție de viață. Grija mormântului sergentului Bădiță Dionisie, preluată de preotul Gabriel Chereji

Preotul militar, Cristian Silaghi, aduce în atenția sătmărenilor o poveste deosebită, o lecție de viață cum rar ne mai este dat să întâlnim în zilele noastre.

Carismaticul preot a prezentat într-o postare pe pagina sa de Facebook, povestea unei orfane de război care de 24 de ani încoace are grijă de mormântul sergentului Bădință Dionisie, înmormântat la Cuța.

Florica Negrean și-a pierdut tatăl pe front, iar trupul lui nu a mai fost recuperat de familie niciodată, astfel că soția acestuia și mama sa, a hotărât să se îngrijească de mormântul sergentului Bădiță Dionisie, cu nădejdea că undeva în lume, cineva se îngrijește și de mormântul soțului său. Grija aceasta a trecut de la soție la fiică, iar fiica nu a dezamăgit.

Rămas în grija sa în urmă cu 24 de ani, tanti Florica Negrean, s-a înrgijit constant de mormânt și nu a uitat niciodată de cuvintele mamei sale: ”Griji de mormântul acesta că undeva, oarecine se-ngrijește de mormântul tatălui tău”.

”Azi (n.r. marți) la Cuța am primit cea mai frumoasă lecție de viață. Orfană de război, tanti Florica Negrean de la Cuța, s-a îngrijit de mormântul sergentului Bădiță Dionisie timp de 24 de ani. Și asta, după ce mama ei, a îngrijit mormântul de când a aflat că soțul ei a fost dat dispărut pe front. Motivația a fost una foarte simplă : „Griji de mormântul acesta că undeva, oarecine se-ngrijește de mormântul tatălui tău”. 24 de ani de suit pe dealul cimitirului. Fără nici o plată. Doar din respect și pentru împlinirea datoriei. Asta înseamnă să trăiești pentru aproapele tău. Mi aș dori ca toți cei care citiți această postare să primiți Fiorul pe care l am simțit eu astăzi”, a transmis pe pagina sa preotul militar, Cristian Silaghi.

În semn de apreciere pentru efortul depus de tanti Florica, Asociațiile Cadrelor Militare în Rezervă și în retragere din MAI, MAPN și SRI, i-au oferit în cadrul proiectului Comemorarea Eroilor Neamului, o diplomă în semn de recunoștință pentru gestul său. Totodată Florica Negrean a primit și un hrisov de mulțămire pentru dragoste și credință în glia strămoșească.

Iată că după ce povestea a fost făcută cunoscută de preotul Cristian Silaghi, astăzi, povara suitului la cimitirul din deal a fost luată de pe umerii lui tanti Florica prin grija inimosului Părinte Gabriel Chereji de la Cuța, care s-a îngrijit ca sergentul Bădiță Dionisie să aibă un mormânt pe măsura jertfei sale

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente