Acasă Locale Nationale Legea anti fumat va avea și un ghid de bune practici

Legea anti fumat va avea și un ghid de bune practici

fumat

Un ghid de punere în aplicare a legii anti fumat urmează să fie elaborat în urma unor consultări cu guvernul și patronii de localuri, urmând să apară la începutul lunii martie, înainte să intre în vigoare prevederile legii.

„Urmează să stabilim o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Ministerului de Interne, ca să agreăm împreună un regulament de implementare în cazul situațiilor care mai trebuie lămurite. Au mai venit întrebări din diverse situații particulare și atunci trebuie să explicăm cum se înțelege legea. Nu trebuie să particularizăm fiecare situație care apare, scrie clar în lege că fumatul este interzis în spațiul public, personal nu cred că sunt chestii de interpretat. Dar poate că merită această discuție. pentru a avea o cât mai corectă înțelegere a sensului textului de lege. Eu îmi doresc ca legea aceasta să fie cât mai bine înțeleasă și cât mai bine acceptată”, a explicat pentru MEDIAFAX deputatul PSD.

În ceea ce privește delimitarea spațiilor publice închise, ea a explicat că practic singurul loc unde se va putea fuma este pe terasa restaurantelor, în aer liber.

Cât despre patronii care se abat de la regulă, sancțiunile ar trebui aplicate gradual, crede Aurelia Cristea.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente