luni, februarie 26, 2024
AcasăPoliticaJustițieLegea ce prevedea 33% locuri pentru femei în Parlament nu e adoptată

Legea ce prevedea 33% locuri pentru femei în Parlament nu e adoptată

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, este dezamăgită de faptul că în acest an electoral, în care vor fi toate tipurile de alegeri, legea pe care a inițiat-o și care prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare care ar trebui să revină femeilor, nu este adoptată.

„Ar fi fost un mare progres al societății, un semn că actualul Parlament înțelege nevoia de avea egalitate de șanse în societate. Că reprezentarea echitabilă a femeilor în administrație, în Parlament înseamnă tratarea cu seriozitate a temelor care preocupă în mod deosebit 51% din totalul populației din România, femeile. Asigurarea echilibrului de gen în politică este un pas înainte pentru o societate mai așezată”, transmite Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Ea speră în continuare că proiectul va putea deveni lege la începutul sesiunii parlamentare care va debuta la 1 februarie.

„Altfel, ratăm un standard important pentru încă alți patru ani”, afirmă Gorghiu. Alina Gorghiu, care este și președinte PNL Argeș, spune că în calitate de președinte al organizației PNL Argeș, va dubla numărul de candidate pentru primării.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente