joi, februarie 29, 2024
Acasăsus„Legea familiei”, va reglementa „DIVERSITATEA formelor de familie” Să fie un nou...

„Legea familiei”, va reglementa „DIVERSITATEA formelor de familie” Să fie un nou atac asupra familiei tradiționale?

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Natalia Intotero (PSD), are în pregătire un proiect de lege privind familia, pe care intenționează să îl prezinte în Guvern până în luna iunie, potrivit programului legislativ al Executivului pe anul 2024.

Actul normativ va reglementa „diversitatea formelor de familie”, căsătoria și divorțul, drepturile și responsabilitățile părinților, protecția copiilor.

„Scopul Legii privind familia din România este să ofere un cadru legal cuprinzător și echitabil pentru reglementarea relațiilor familiale și protejarea drepturilor și intereselor membrilor unei familii”, susține Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în susținerea necesității legii.

Legea va defini conceptul de familie și va stabili drepturile și responsabilitățile pe care le au părinții.

În prezentarea viitorului proiect, ministerul face referire la „recunoașterea diversității formelor de familie” și enumeră explicit „familia tradițională” și „familia monoparentală”. În acest stadiu nu există nicio referire clară la recunoașterea cuplurilor formate din persoane de același sex.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente