sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăreportajeLegume de sezon din Grădina Stea

Legume de sezon din Grădina Stea

Grădina Stea începe să producă legume bio, proaspete, delicioase numai bune de pus în salatele/preparatele voastre.

Primele roade din acest an au fost culese deja, lista comenzilor pentru săptămâna aceasta fiind deja închisă. Se pot face comenzi pentru săptămâna care vine.

Din Grădina Stea puteți comanda, deocamdată, coșuri care conțin spanac și usturoi verde. Un coș conține 1,5 kg spanac și 1 legătură de usturoi verde. Prețul unui coș este de 25 RON, iar livrarea pe raza municipiului Satu Mare este gratuită.

În funcție de vreme și roade, în coș vor fi adăugate legume noi, de sezon.

Nu uitați că cei care îngrijesc Grădina Stea sunt cu toții oameni deosebiți. Vorbim despre sătmăreni aflați încă în dificultate care încearcă să își depășească condiția și prin acest program de terapie ocupațională prin horticultură. 

„Activitatea care stă la baza Grădinii Stea s-a născut cu mai mulți ani în urmă, în perioada 2010 – 2012 din nevoia identificată de echipa educativă a Asociației Stea de a găsi un instrument prin care să susțină tinerii străzii din Satu Mare să iasă din cercul vicios al dependențelor.

(…) Rezultatele deosebite obținute prin acest proiect ne-au determinat în 2016, să facem un nou pas și anume, dezvoltarea programului de terapie prin horticultură cu înființarea unei activități de economie socială intitulată „Grădina Stea” care să permită valorificarea legumelor produse și realizarea de progrese în vederea autosuținerii sale. Pentru aceasta am obținut sprijin de la nivel național în cadrul programului „Țara lui Andrei”[2].

Scopul „Grădinii Stea” este unul dublu: pe de o parte să răspundă nevoii de legume produse respectând principiile agroecologiei, fără îngrășăminte și pesticide care dăunează pe termen lung sănătății și pe de altă parte să susțină incluziunea în muncă a persoanelor aflate în dificultate, oferindu-le un cadru protejat în care să-și dezvolte abilitățile de muncă.

Prin intermediul acestui proiect, la îngrijirea Grădinii Stea participă două tipuri de beneficiari: părinți ai copiilor din comunitatea marginalizată din cartieurl Sătmărel al muncipiului Satu Mare și alți tineri/adulți aflați în dificultate, o parte fiind încă tineri ai străzii. Scopul nostru comun este incluziunea lor socială prin dezvoltarea cât mai rapidă a capacității lor de muncă. În paralel, cu părinții lucrăm pe îmbunătățirea abilităților lor parentale și creșterea resurselor lor astfel încât să fie capabili să asigure un nivel de trai mai bun familiilor lor”, arată Asociația Stea.

Comenzile se fac prin mesaj pe pagina facebook Grădina Stea sau Asociatia Stea, cu confirmare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente