sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăPoliticaLiberalii sătmăreni, omagiu la împlinirea a 95 de ani de la decesul...

Liberalii sătmăreni, omagiu la împlinirea a 95 de ani de la decesul marelui om politic Ion I.C. Brătianu

Liberalii sătmăreni au marcat împlinirea a 95 de ani de la trecerea la cele veșnice a mareului om politic, Ion I.C. Brătianu.

În amintirea celui care a fost om politic, inginer, prim-ministru al României, preşedinte al Partidului Naţional Liberal, membru de onoare al Academiei Române, liberalii sătmăreni au ținut un moment de reculegere la bustul situat lângă Catedrala Romano-Catolică și au depus o jerbă de flori.

„S-au împlinit ieri 95 de ani de la trecerea in neființă a lui Ion I. C. Brătianu! Organizația sătmăreană a Partidului Național Liberal a marcat acest eveniment prin depunerea unei jerbe de flori și prin păstrarea unui moment de reculegere la bustul marelui om politic liberal”, transmite subprefectul Romeo Pop, președintele organizației municipale PNL Satu Mare.

„Liberalii sătmăreni au comemorat 95 de ani de la trecerea în neființă a marelui om politic Ion I.C. Brătianu. Un moment prielnic pentru a discuta despre România modernă, despre România europeană și despre liberalii care au creat statul român modern.

Ion I.C. Brătianu, de cele mai multe ori a fost văzut cu o carte în mână, de obicei o carte de istorie. Născut la 20 august 1864, a fost om politic, inginer, prim-ministru al României, președinte al Partidului Național Liberal, membru de onoare al Academiei Române, precum și unul dintre principalii artizani ai Marii Uniri de la 1918!

Familia Brătianu a fost cea mai importantă familie de politicieni din România, care a dat atât de mult României! Tată și fiu, Ion Brătianu și Ionel Brătianu au fost înfăptuitorii celor mai mari reforme în beneficiul României”, transmite organizația PNL Satu Mare.

33

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente