sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăPoliticaNationalLiberalul Cristian Valer Beșeni a participat la lansarea primului muzeu interactiv dedicat...

Liberalul Cristian Valer Beșeni a participat la lansarea primului muzeu interactiv dedicat educației pentru mediu

Liberalul sătmărean, Cristian Valer Beșeni, secretar de stat în Ministerul Mediului, a participat joi la evenimentul de lansare a primului muzeu interactiv dedicat educației pentru mediu și schimbări climatice din România, ECO MUSEUM.

Întregul concept, instalațiile interactive și conținutul au fost dezvoltate de echipa Act for Tomorrow, pornind de la exemple de succes din alte state și având la bază literatura de specialitate.

„Felicit organizatorii pentru această inițiativă! Cred că educația este unul din principalele motoare ale unei societăți care se respectă și privește spre un viitor mai bun. Ceea ce propuneți prin această expoziție reprezintă un model ce merită a fi duplicat pentru a pregăti o societate responsabilă în relația cu mediul înconjurător” a subliniat Cristian Valer Beșeni.

Unic în România, muzeul deschis în Mega Mall – București (la nivelul 2, intrarea principală), în perioada 2 februarie – 31 martie, se adresează preponderent copiilor, dar și tuturor celor ce vor să afle mai multe despre sustenabilitate. Intrarea este gratuită.

În următoarele luni, expoziția va ajunge și în alte orașe din țară, în cadrul mall-urilor din rețeaua NEPI Rockcastle, pentru a oferi acces la educația pentru mediu cât mai multor grupuri de elevi și tineri din România.

„Un astfel de concept atractiv, prin care vizitatorii sunt invitați să descopere într-un mod inedit toate informațiile care îi vor responsabiliza în relația lor directă cu natura, reprezintă o modalitate eficientă în vederea educării tinerei generații și nu numai, pentru a deveni actanții unei lumi mai curate. Felicitări inițiatorilor acestui inedit proiect și sper ca mesajul esențial al acestui muzeu să ajungă în cât mai multe locuri din țară!”, a mai spus secretarul de stat, Cristian Valer Beșeni.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente