luni, aprilie 22, 2024
AcasăReligieLiceul Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt” și-a sărbătorit hramul

Liceul Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt” și-a sărbătorit hramul

În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Grigorie Teologul, miercuri, 25 ianuarie 2023, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica de lemn „Sfântul Ierarh Nicolae” din incinta Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Municipiul Satu Mare, cu ocazia hramului școlii teologice.

Între părinții slujitori amintim pe Pr. Ioan Socolan, protopopul Sătmarului, Pr. Gabriel Groza, directorul instituției de învățământ teologic sătmărean, Pr. Onea Marcian, inspector școlar pentru disciplina religie în cadrul ISJ Satu Mare, alături de alți părinți profesori slujitori: Pr. Cristian Peteri, Pr. Călin Palfi, Pr. Alin Vraja. Au fost prezenți Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat și Diac. Ionuț Socolan. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către elevii seminariști și de copii coordonați de părintele Florin Libotean.

Între cei prezenți s-au aflat domnul deputat Adrian Cozma și domnul Cristian Valer Beseni, secretar de stat la Ministerul Mediului.

În încheiere, Preasfinția Sa a transmis mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului, apreciind implicarea cadrelor didactice în actul educațional, în dezvoltarea parteneriatelor precum și în alte activități extrașcolare în concordanță cu specificul școlii. De asemenea, au fost premiați elevii care au participat la olimpiadele județe și naționale și care au obținut rezultate remarcabile: „fiți mica reflexie a unui mari Lumini”, a îndemnat ierarhul.

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul însoțit de conducerea liceului și de către alte cadre didactice a vizitat câteva din sălile de clasă, unde a împărțit elevilor iconițe.

Înființat în anul 2006, liceul teologic din Municipiul Satu Mare școlarizează elevi la toate nivelele de învățământ. Instituția are și o clasa de postliceală unde se pot pregăti viitorii asistenți pentru îngrijirea vârstnicilor.

Sursa: Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente