duminică, mai 26, 2024
AcasăEducatie&CulturaPOMONA, în premieră la Teatrul de Nord

POMONA, în premieră la Teatrul de Nord

„Pomona” de Alistair McDowall în regia lui Andrei Dinu, un nou spectacol în premieră pe țară al trupei „Mihai Raicu”, va putea fi văzut duminică 29 ianuarie de la ora 19.00, luni 30 și marți 31 ianuarie, de la orele 17.00.

Amintind de primele scrieri ale lui Stephen Poliakoff care sugera existența unor lumi secrete în interiorul orașelor moderne, Pomona este atât un loc, cât și o metaforă. Pomona-locul: o insulă de beton acoperită de vegetație sălbatică, un loc părăsit, o gaură în centrul orașului Manchester. Pomona-metafora: toate lucrurile din exteriorul nostru pe care alegem să nu le vedem, precum și cele pe care le îngropăm în noi înșine în speranța că astfel vor dispărea. Alistair McDowall folosește o structură în care jonglează cu ritmuri, intensități, cronologii, într-un thriller cu accente SF și horror care urmărește viețile unor personaje ale căror prezent și trecut devin un coșmar ce învăluie și distorsionează realitatea. Unii sunt în căutarea cuiva, alții caută evadarea sau iertarea, alții plutesc pur și simplu în această mlaștină urbană unde încercarea de a evada e doar un alt DEAD END.

Alistair McDowall este un tânăr dramaturg născut în Great Broughton – North Yorkshire, considerat cel mai interesant dramaturg englez care a apărut în ultimii cinci ani, extrem de apreciat pentru originalitate și aflat mereu în căutare de idei și experiențe noi. Comandată inițial de Royal Welsh College of Music and Drama, înainte de a fi jucată la teatrul Orange Tree din Londra, „Pomona” a devenit un succes în rândul iubitorilor de teatru, fiind cea mai jucată piesă a sa de până acum și a fost pusă în scenă în toată lumea.

Andrei Dinu a studiat actorie la Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj Napoca (2010) și deține un masterat în regie (2017), la aceeași universitate. Regia spectacolului „Pomona” este prima colaborare cu Teatrul de Nord, dar nu este prima piesă regizată de Andrei, la Teatrul Municipal Baia Mare a pus în scenă: „Dekaroom” (2021), „Mr. Schrödinger” scenariu inspirat din scrierile lui Edgar Allan Poe (2018); „Plex”, scenariu bazat pe textele lui Eric Bogosian și „Edmond”, după David Mamet.

Din distribuție fac parte actorii: Crina Andriucă, Ioana Cheregi, Andrei Gîjulete, Cătălin Mareș, Anette Marka, Alina Negrău și Andrei Stan. Echipa spectacolului este întregită de Raul Hotcaș, care s-a ocupat de mișcarea scenică și coregrafie; Anda Pop, creatoarea decorului și a costumelor; Alex V. Miclăuș, grafică, animații și video design. Traducerea în limba română a textului a fost făcută de Delia Rednic.

După fiecare reprezentație vor avea loc discuții cu publicul susținute de echipa spectacolului împreună cu Daniela Seucan, consilier psihopedagogic.   

Spectacolul se joacă cu publicul pe scenă și nu este recomandat persoanelor sub 14 ani.

Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6, telefon: 0261712106 | 0786538580. Bilete online: https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2201.

Sursa: Teatrul de Nord Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente