Acasă Locale Stiri Satu Mare Lipsa mișcării la copii ar putea duce la probleme emoționale

Lipsa mișcării la copii ar putea duce la probleme emoționale

Românii sunt izolați în case de aproape două luni, iar acest lucru are efecte grave asupra stării lor de sănătate, atrag atenția medicii. Printre cei mai afectați sunt copiii. Lipsa mișcării în aer liber le poate aduce probleme fizice, dar și emoționale. PsihologiI și kinetoterapeuții le recomandă părinților să vorbească cât mai mult cu micuții și să nu-i lase mult timp în fața calculatorului, informează Realitatea PLUS.

Perioada restricțiilor nu este ușor de gestionat de către părinți. Ei se tem că sănătatea copiilor ar putea fi afectată de statul în casă și de lipsa mișcării. Medicii avertizează că sedentarismul le poate aduce copiilor probleme de postură sau cu articulațiile.

„Faptul ca sunt nevoiti sa stea ore in sir in fata calculatorului inseamna o pozitie care nu intotdeauna este una corecta. Noi am recomandat intotdeauna ca pozitia sa fie la 90 de grade”, a afirmat Elena Caciulan, kineoterapeut.

Psihologii, la rândul lor, îi sfătuiesc pe părinți să vorbească cât mai mult cu micuții și să le explice situația sub forma unei povești.

„Discutiile foare serioase cu copiii, implicarea lor in activitatile distractive. Nu trebnuie ca parintele sa fie blocat in starea de irascibilitate de iratibilitate… Toata aceasta situatie trebuie sa fie privita ca o situatie de viata care trebuie depasita”, a afirmat psihologul Keren Rosner.

Copii ar trebui să iasă afară cel puțin 20 de minute pe zi, mai spus medicii.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente