Acasă Locale Nationale Orban: „ Trebuie să stabilim reguli. Sunt părinți care și-ar putea pierde...

Orban: „ Trebuie să stabilim reguli. Sunt părinți care și-ar putea pierde locul de muncă”

Guvernul ia în calcul organizarea unui sistem care să permită părinților să aibă grijă de copii, în condițiile impuse de pandemie, suplimentar față de alocarea stabilită prin Legea 19 privind acordarea de zile libere pentru supravegherea copiilor.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul ia în calcul stabilirea unor reguli în cazul unor posibile creșe și grădinițe, în contextul în care există pericolul ca anumiți părinți să-și piardă locul de muncă pentru că stau acasă cu copiii, dacă nu se găsesc soluții.

„Trebuie pregătite măsuri de protejare. Trebuie să stabilim niște reguli și în cazul unor posibile creșe și grădinițe. Comunic direct cu foarte mulți cetățeni, foarte mulți mă abordează direct, cunosc probleme. Știu că este o problemă legată de copii. De exemplu, în familiile monoparentale, chiar dacă beneficiază de Legea 19, plata indemnizației de 75%, sunt foarte multe mame și tați care pot să riște să-și piardă locul de muncă pentru că stau acasă, iar angajatorul le cere să vină la serviciu”, a declarat Ludovic Orban.

„Trebuie găsită o modalitate de a putea organiza un sistem în care să aibă grijă de copii, suplimentar față de alocarea pe care am stabilit-o prin Legea 19, completată de ordonanța noastră”, a mai spus Orban.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, declara, miercuri, că after-school-urile și creșele ar putea fi redeschise pe perioada verii, însă cu un număr redus de copii.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente