Acasă Locale Nationale Orban: „ Trebuie să stabilim reguli. Sunt părinți care și-ar putea pierde...

Orban: „ Trebuie să stabilim reguli. Sunt părinți care și-ar putea pierde locul de muncă”

Guvernul ia în calcul organizarea unui sistem care să permită părinților să aibă grijă de copii, în condițiile impuse de pandemie, suplimentar față de alocarea stabilită prin Legea 19 privind acordarea de zile libere pentru supravegherea copiilor.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul ia în calcul stabilirea unor reguli în cazul unor posibile creșe și grădinițe, în contextul în care există pericolul ca anumiți părinți să-și piardă locul de muncă pentru că stau acasă cu copiii, dacă nu se găsesc soluții.

„Trebuie pregătite măsuri de protejare. Trebuie să stabilim niște reguli și în cazul unor posibile creșe și grădinițe. Comunic direct cu foarte mulți cetățeni, foarte mulți mă abordează direct, cunosc probleme. Știu că este o problemă legată de copii. De exemplu, în familiile monoparentale, chiar dacă beneficiază de Legea 19, plata indemnizației de 75%, sunt foarte multe mame și tați care pot să riște să-și piardă locul de muncă pentru că stau acasă, iar angajatorul le cere să vină la serviciu”, a declarat Ludovic Orban.

„Trebuie găsită o modalitate de a putea organiza un sistem în care să aibă grijă de copii, suplimentar față de alocarea pe care am stabilit-o prin Legea 19, completată de ordonanța noastră”, a mai spus Orban.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, declara, miercuri, că after-school-urile și creșele ar putea fi redeschise pe perioada verii, însă cu un număr redus de copii.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente