Acasă Locale Nationale Liviu Dragnea condamnat la închisoare cu executare

Liviu Dragnea condamnat la închisoare cu executare

ÎCCJ a pronunțat sentința în cazul angajărilor fictive:Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, instanța menținând sentinței instanței inferioare.

Instanța admite apelurile câtorva inculpați între care și Liviu Dragnea, și desființează în parte sentința penală aplicată câtorva inculpați, relatează Digi24. Bombonica Prodan a fost achitată.

Olguța Șefu , una dintre inculpate, a primit un an cu suspendare pentru fals. Adriana Botorogeanu a primit doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Ionel Marineci a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Luni, completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, la care a ajuns dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, urmează să pronunțe sentința definitivă în cazul lui Liviu Dragnea potrivit republica.ro.

Acesta fusese condamnat anterior de completul de trei judecători la trei ani și jumătate de închisoare.

La ultimul termen, judecătorii au respins cererile de amânare ale avocaților lui Liviu Dragnea și ai Olguței Șefu. Aceștia își doreau ca instanța să stabilească un nou termen după data de 5 iunie, ziua în care CCR este așteptată să se pronunțe asupra sesizării depuse de Iordache privind completurile de judecători de la ÎCCJ.

Întrebat dacă duminică seara dacă se teme de decizia de luni a instanței, președintele PSD a spus: “Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Dacă judecătorii vor rezista presiunilor vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu, vor da condamnare”, a susținut Dragnea.

Dosarul angajărilor fictive, în care șeful PSD e acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în iulie 2016.

Judecătorii de la prima instanță, care l-au condamnat în 2018, au scris în motivare că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu, scrie News.ro.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente