Acasă Locale Nationale Liviu Dragnea: Salariile unor primari vor crește din ianuarie 2014

Liviu Dragnea: Salariile unor primari vor crește din ianuarie 2014

Salariile unor primari vor putea crește de la 1 ianuarie 2014, în baza unor modificări legislative la care se lucrează în prezent, a anunțat joi vicepremierul Liviu Dragnea, după întâlnirea cu primarii de comune. El a spus că va fi o creștere generată de „reclasificarea localităților în funcție de numărul de locuitori”, ce va fi inclusă în noul pachet legislativ la care Guvernul s-a angajat să îl adopte. Legat de starea de incompatibilitate a primarilor, Liviu Dragnea a arătat că acest subiect va mai fi discutat. „Am discutat cu premierul, se lucrează la o eventuala modificare legii ANI (…) fără a limita atribuțiile ANI, dar nici nu putem sta indiferenți când noi discutăm de fapt între conflict între public și public. Putem vorbi de conflict de interese între o persoană publică și o societate privată, dar când te duci să reprezinți interesele comunității care te-a ales este foarte greu de explicat. Este o problemă..nu am o situație, dar dacă e vorba de sute de primari în această situație, este vorba de un fenomen, nu de un caz izolat”, a spus ministrul Dragnea.

Președintele Asociației Comunelor din România (AcoR), Emil Drăghici, a spus în acest context că nu este vorba despre o modificare a legii ANI, ci de corectarea un act normativ din 2003. Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, i-a convocat joi pe reprezentanții Asociației Comunelor din România (AcoR) la o întâlnire la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, la care a participat premierul Victor Ponta.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente