marți, februarie 27, 2024
AcasăreportajeLocuri uimitoare: Groapa fara fund din Texas

Locuri uimitoare: Groapa fara fund din Texas

Jacob’s Well, un izvor artezian din Wimberley, Texas, încă atrage amatorii de senzații tari, deși cel puțin opt persoane au murit în timpul scufundărilor.

De pe stânca de deasupra apei, Jacob’s Well, o piscină naturală din Wimberley, Texas, pare o groapă fără fund. Izvorul artezian permanent, care alimentează pârâul Cypress, atrage persoane de toate vârstele care vor să înoate în natură, înconjurate de peisajul deosebit.

Cei mai mulți dintre cei care se duc la Jacob’s Well sunt însă amatorii de senzații tari, care vor să sară, sau să se scufunde în groapa care dă impresia că nu are fund, relatează dailymail.co.uk.

„De pe stânca de pe care se sare, aproape că nu se vede apa. Tot ce vezi este o groapă uriașă, un abis”, spune Carl Griffin, fotograf amator care a realizat o serie de imagini în zonă. „Izvorul este atât de limpede, încât pare că sari de la o înălțime foarte mare, deși stai, de fapt, la un metru deasupra apei”, adaugă el.

Gura izvorului are un diametru de patru metri, iar până la fundul apei sunt aproape 10 metri. De acolo, se poate intra într-un sistem de peșteri, unele dintre cele mai mari din Texas, unde adâncimea ajunge până la 40 de metri.

„Pentru cei care nu vor să se scufunde, Jacob’s Well rămâne o piscină naturală, alimentată de un izvor superb, de care se poate bucura toată lumea. Pentru că în utlima vreme s-a încercat dezvoltarea zonei, izvorul a fost inclus într-o rezervație naturală, așa că va fi protejat, astfel încât și generațiile viitoare să poată înota aici”, adaugă Griffin.

4 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente