luni, ianuarie 30, 2023
AcasăEconomico-socialNationalLokomotive Leipzig a adus ajutoare pentru ucraineni cu autocarul echipei

Lokomotive Leipzig a adus ajutoare pentru ucraineni cu autocarul echipei

În cursul serii de 12 martie 2022, la Satu Mare au ajuns ajutoarele umanitare adunate de cei din echipa germană de fotbal, Lokomotive Leipzig, succesoarea echipei VfB Leipzig. Ajutoarele au fost duse la sediul Serviciului de Ajutor Maltez Satu Mare chiar cu autocarul echipei care evoluează în liga a IV-a campionatului german de fotbal.

O parte din staff și jucători au adus la Satu Mare alimente și alte produse de strictă necesitate, care vor ajunge la copiii din Mariupol – Ucraina, cu ajutorul voluntarilor de la Serviciul de Ajutor Maltez Satu Mare.

”După 18 ore și jumătate de condus, convoiul nostru umanitar a ajuns în siguranță într-un județ situat la granița cu Ucraina. Din grupul care a însoțit transportul face parte și purtătorul nostru de cuvânt, Marko Hofmann care descrie pe scurt impresiile adunate în drumul său spre orașul Satu Mare – România”, au transmis pe pagina de Facebook cei de la echipa germană de fotbal.

Ajutoarele umanitare nu au fost aduse întâmplător cu autocarul echipei la Satu Mare. Din orașul nostru au plecat spre Germania aproximativ 50 de copii și adolescenți ucraineni împreună cu îngrijitorii lor, care au reușit să scape din Mariupol și au fost adăpostiți la noi în județ. Cei aproximativ 50 de copii au vârste cuprinse între trei și 18 ani.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente