Acasă Locale Nationale „Loteria bonurilor fiscale”

„Loteria bonurilor fiscale”

Administratia Judeteana a Finanțelor Publice Satu Mare informează că, in Monitorul Oficial nr. 81 din 30 ianuarie 2015 a fost publicata Ordonanta Guvernului nr. 10 din 28 ianuarie 2015 privind organizarea Loteriei bonurilor fiscale. Principalele prevederi ale acestui act normativ se refera la:

 Dreptul clientului de a păstra bunul fără să îl mai plătească în cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal.

Incepând cu 1 martie, în cazul în care operatorii economici refuză emiterea și înmânarea bonului fiscal clientului, acesta are dreptul de a beneficia de bunul achiziționat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia.

 Aprobarea organizării Loteriei bonurilor fiscale

• Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente și nerezidente în România, deținătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.
• Loteria bonurilor fiscale se organizează lunar sau poate fi organizata si ocazional in urmatoarele situatii:
a) cu ocazia sărbătorilor legale;
b) în situațiile în care la extragerile lunare nu există câștigători două luni consecutive;
c) în alte situații stabilite prin ordin al ministrului finanțelor publice.
• Se extrag aleatoriu:
a) un număr cuprins în intervalul dintre 1 și 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Numărul reprezentând valoarea totală a bonului fiscal rezultă în urma extragerii succesive a trei serii de cifre, cuprinse între 0 și 9;
și
b) un număr reprezentând ziua emiterii bonului fiscal aferentă lunii sau intervalului calendaristic, după caz, pentru care se organizează Loteria bonurilor fiscale.

• Conditii cumulative pentru ca bonul fiscal sa fie castigator:
a) a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcționează în conformitate cu Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale;
b) sunt lizibile toate informațiile obligatorii, așa cum sunt prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999;
c) are valoarea totală exprimată în monedă națională, egală cu valoarea extrasă;
d) a fost emis în ziua extrasă;
e) nu are menționat niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului.

• Revendicarea premiilor se face prin depunerea bonului fiscal câștigător, în original, la orice unitate teritorială a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, in termen de maxim 30 zile de la data extragerii, alături de copia actului de identitate sau a pașaportului titularului bonului și de o cerere al cărei model și conținut se aprobă prin ordin al ministrului finanțelor publice, până la data de 30 martie 2015, la propunerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

• Plata câștigurilor se face de către Ministerul Finanțelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor.

• Valoarea câștigătoare pentru un bon fiscal se determina prin impartirea fondului lunar de premiere la numărul total al bonurilor fiscale câștigătoare revendicate în termen, iar suma astfel obținută se rotunjește la leu în favoarea câștigătorului.
În cazul în care într-o lună calendaristică nu există câștigători, fondul de premiere se reportează pentru extragerea următoare.

• Prima extragere va avea loc pe data de 13 aprilie 2015
Conform comunicatului de presa postat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, prima extragere va avea loc in data de 13 aprilie 2015(a doua zi de Paște), fondul de premiere fiind de 1.000.000 lei.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente