sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocaleLucrările din Centrul Vechi înaintează

Lucrările din Centrul Vechi înaintează

Proiectul privind reabilitarea Centrului Vechi al municipiului Satu Mare va intra din 15 mai într-o nouă etapă, anunță Primăria Municipiului Satu Mare. Deoarece lucrările din Parcul Central avansează cu rapiditate, începând de săptămâna viitoare lucrările vor continua pe tronsonul Casa Albă- Hotel Aurora și se vor institui o serie de reguli provizorii.

Astfel, începând de sâmbătă, circulația rutieră va fi restricționată pe acest tronson însă restricțiile nu vor fi aplicate pietonilor, păstrându-se un coridor de 3 metri pentru accesul pietonal. 

Pe tronsoanele Hotel Aurora – Casa de Modă, Casa Albă-str. Cuza Vodă, respectiv în fața Catedralei Romano-Catolice se va institui sens dublu pentru traficul auto, conform planșei. Între Hotelul Aurora și Ceasul Electric, respectiv între Casa Albă și str. Cuza Vodă vor fi desființate locurile de parcare și vor fi amenajate sensuri giratorii provizorii în zona Ceasul Electric și zona Muzeului de Artă.

„Reabilitarea Centrului Vechi și realizarea unei zone pietonale în Piața Libertății este un pas obligatoriu pentru dezvoltarea orașului. Proiectul are ca principal scop punerea în valoare a Centrului Istoric a orașului, precum și  extinderea spațiilor pietonale, prin care orașul să devină mai prietenos cu locuitorii săi și mai atractiv pentru turiști”, anunță Primăria Satu Mare.

Pentru a compensa reducerea locurilor de parcare, Primăria a găsit soluții alternative:

1. proiectele privind construcția a două parcări supraterane pe str. Mihail Kogălniceanu și Decebal sunt în licitație

2. din fonduri private a fost amenajată o parcare pe str. Mihail Kogălniceanu, cu o capacitate de peste 100 de locuri.                                                    

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente