29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăEducatie&CulturaLuni încep înscrierile la grădiniță. Lista cu documentele necesare înscrierii

Luni încep înscrierile la grădiniță. Lista cu documentele necesare înscrierii

Până la data de 27 mai 2022, părinții care nu și-au reînscris copiii la grădinițe, mai au timp să facă acest lucru fiindcă după această dată, în perioada 30 mai 2022 – 10 iunie 2022, urmează prima etapă de înscriere a copiilor nou veniți.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscriere, se va face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (de regulă copii de 5 ani, împliniţi la 31.08.2022), grupa mijlocie (de regulă copii de 4 ani, împliniţi la 31.08.2022) şi grupa mică (de regulă copii de 3 ani, împliniţi la 31.08.2022). Prin excepţie, în etapa a doua, vor putea fi înscrişi în învăţământul preşcolar şi copiii cu vârsta de minimum 2 ani, în limita locurilor disponibile şi după cuprinderea cu prioritate a solicitărilor pentru grupa mare, respectiv a celor pentru copiii care împlinesc vârsta de 3 ani la 31.08.2022.

Pentru prima etapă de înscriere în învățământul preșcolar, care se derulează în perioada 30.05 -10.06.2022, părinţii copiilor vor înregistra solicitările de înscriere la sediul grădinițelor care au locuri disponibile pentru anul şcolar 2022-2023. Au prioritate toate solicitările pentru grupa mare, indiferent de locurile disponibile.

Documente necesare înscrierii

 • cererea de înscriere
 • copie certificat de naştere copii
 • copie CI părinte/tutore/reprezentant legal
 • hotărâri judecătoresti, dacă este cazul
 • declaraţia-acord de înscriere la unitatea solicitată, semnată de ambii părinţi/tutori/reprezentanţi legali
 • adeverinţă de salariat
 • fişa medicală, completată potrivit reglementărilor în vigoare, eliberată de medicul de familie (se poate depune şi la momentul începerii anului şcolar)
 • avizul ISJ, pentru copiii care nu vor fi înscrişi la clasa pregătitoare, în anul şcolar 2022-2023, din motive medicale
 • documente care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare generale sau specifice.

Criterii de departajare și noi informații

Dacă numărul înscrierilor la grădiniță 2022-2023 va fi mai mare decât cel al locurilor libere, se vor aplica criterii de departajare generale și specifice. Iată care sunt acestea:

 • existența unui document care dovedește că un copil este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
 • existența unui document care dovedește că un copil este orfan de un singur părinte;
 • existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă;
 • existența unui document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare școlară și profesională/certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.

Părinţii pot trimite cererea-tip de înscriere şi documentele aferente şi prin fax sau poștă electronică. După închiderea perioadei de colectare a cererilor de înscriere, toate grădinițele vor analiza dosarele/cererile depuse şi vor afişa listele cu copiii admişi/respinşi, precum şi numărul locurilor libere, unde este cazul.

Etapa a doua de înscriere se va desfășura în perioada 27.06-01.07.2022, în timp ce faza a etapa a treia va avea loc în perioada 08.07–11.07.2022.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente