Acasă Locale Stiri Satu Mare Luni începe simularea examenului de bacalaureat cu proba scrisă de Limba și...

Luni începe simularea examenului de bacalaureat cu proba scrisă de Limba și literatura română

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a începe luni cu proba de Limba și literatura română, afișarea rezultatelor urmând să se facă în 12 martie.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a, din anul școlar 2014-2015, începe luni cu proba Limba și literatura română.

Următoarea probă, de Limba și literatura maternă este programată marți (3 martie), iar proba obligatorie a profilului va fi susținută miercuri (4 martie).

Simularea probelor scrise se va încheia vineri (6 martie) cu proba la alegere a profilului și specializării, pe care o vor susține doar pentru elevii claselor a XII-a.

Elevii pot consulta subiectele posibile pe care le pot primi la simulare pe http://subiecte2015.edu.ro.

Afișarea rezultatelor se va face în 12 martie.

Simularea pentru bacalaureat la clasa a XI-a a fost organizată pentru prima oară în anul 2014, cu scopul de a familiariza elevii cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat național, dar și pentru a optimiza rezultatele obținute de către elevi la finalul studiilor liceale.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

La simularea bacalaureatului de anul trecut, peste 50 la sută din elevii de clasa a XII-a au luat note peste cinci la Limba română și la proba la alegere a profilului, în timp ce mai puțin de jumătate – 42,51 la sută – au obținut note de trecere la proba obligatorie a profilului.

Centralizarea făcută în 2014 de Ministerul Educației Națonale a arătat că 52,8 la sută din elevii de clasa a XII-a au obținut note peste cinci la Limba română, 67,78 au luat o notă de trecere la Limba maternă, 42,51 la sută au luat peste cinci la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Isorie) și 53,92 la sută la proba la alegere a profilului.

La clasa a XI-a, 44,22 la sută dintre elevi au luat peste cinci la proba de Limba română, 62,42 la proba pentru Limba maternă, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – 36,32 la sută.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente