Acasă Locale Stiri Satu Mare Mai mulți sătmăreni au fost prinși că nu au respectat măsura autoizolării

Mai mulți sătmăreni au fost prinși că nu au respectat măsura autoizolării

Mai mulți sătmăreni au fost prinși că nu au respectat măsura autoizolării la domiciliu, informează Instituția Prefectului Satu Mare. Au fost aplicate amenzi și dosare penale.

Până în prezent, lucrători ai Direcției de Sănătate Publică Satu Mare și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au aplicat amenzi față de 8 persoane pentru nerespectarea recomandării de autoizolare la domiciliu. De asemenea, în 2 cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în declarații, conform art. 326 Cod Penal, în cadrul cărora, la data de 19 martie a.c. s-au extins cercetările și pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor infecțioase, conform art. 352 Cod penal.

Pe parcursul zilei de 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare în colaborare cu jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări la persoanele care au obligația de a rămâne în izolare la domiciliu, în contextul limitării și prevenirii riscului de răspândire a infecției cu Covid 19. Cu această ocazie, au fost verificate 525 de persoane din județ.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au depistat 3 persoane care nu au respectat obligația rămânerii la domiciliu, astfel ca au fost sancționate contravențional. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare continuă efectuarea verificărilor la domiciliile persoanelor aflate în autoizolare.

Astăzi, 20 martie, ora 9.30, în județul Satu Mare sunt:

2 persoane diagnosticate cu COVID-19: IS (1), SM (1)
47 persoane aflate în carantină;
1024 persoane auto-izolate la domiciliu.
,,Precizăm că numărul crescut de persoane aflate în autoizolare (față de zilele anterioare) se datorează intrărilor pe la alte puncte de trecere a frontierei din țară a cetățenilor cu domiciliul pe raza județului Satu Mare”, mai informează Prefectura.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente