marți, mai 28, 2024
Acasăinterviu JurnalInterviu cu Erdődi Beàta, antrenor X Body: ''Antrenamentul durează doar 20 de...

Interviu cu Erdődi Beàta, antrenor X Body: ”Antrenamentul durează doar 20 de minute, iar efectele sunt aceleași ca și 2 ore petrecute la sală!”

 1. Ce este X Body?

X Body constă într-un antrenament EMS – electro stimulare musculară, a întregului corp. EMS se ocupă cu stimularea organismului prin impulsuri electrice de joasă frecvență care acționează în jurul țesutului muscular. Antrenamentul este completat de tracțiunea (încordarea) musculară voluntară plus un impuls electric exterior.

2. Care sunt avantajele exercițiilor X Body?

Unul dintre cele mai importante beneficii este că, practicând X Body, salvezi timp, antrenamentul durează doar 20 de minute, iar efectele sunt aceleași ca și 2 ore petrecute la sală.

În timpul unui antrenament îți activezi toate fibrele musculare simultan, acest lucru având un impact pozitiv asupra organismului și numeroase efecte benefice pentru corpul tău. Un prim efect pozitiv este acela că te ajută la ameliorarea durerilor de spate fără a pune presiune pe zona coloanei.

Al doilea efect pozitiv este că te ajută să ajungi la un nivel optim de țesut adipos în corp, deci ajută practic la slăbit. De asemenea, eliberează presiunea din articulații, îmbunătățește dezvoltarea sistemului muscular, previne osteoporoza și ruperea oaselor.

Astfel, în urma antrenamentelor circulația sanguină se îmbunătățește considerabil și se corectează postura întregului corp ajungându-se la nivelul optim de confort al întregului sistem muscular.

3. Există contraindicații pentru X Body?

Există câteva contraindicații cum ar fi: bolile febrile, tuberculoză, boli tumorale, hemoragii, boli neurologice grave, intoleranțe ale pielii, diabet zaharat, probleme cardio vasculare (boli de inimă), sarcina, epilepsie, boli ale sistemului nervos, boli cu peretele abdominal, hernie inghinală.

4. De cât timp ești antrenor X Body și cum vezi viitorul acestei profesii având în vedere că apar fel de fel de așa ziși ”antrenori”?!

Din 2015 sunt antrenor X Body, sunt prima care a adus acest sport în Satu Mare, am ajuns la level III ca și antrenor, iar acest lucru se vede pe rezultatele clienților mei care sunt foarte multumiti. Acest aparat medical, folosit în clinici, chiar nu de mult timp și în clinica Hipocrat din București revolutionează lumea sportului.
Clienții, doritori de a practica X Body, pentru slăbit sau recuperare, trebuie să fie foarte atenți la cine apelează, ce antrenori aleg. Este foarte important ca cei care dau sfaturi/antrenează să fie pregătiri, să aibă cunoștințe vaste în domeniul X Body și nu în ultimul rând să aibă diplome, să fie calificați. Din păcate au aparut așa ziși ”antrenori” mai ceva ca ciupercile după ploaie. Știu ”antrenori”, dacă le putem zice antrenori, care nu de mult timp era revoltați, că nu cred în cabluri, în minuni de genul, iar acum antrenează,… fără cunoștințe, fără diplomă, doar așa…
Păcat că, clienții nu realizeză la ce riscuri se expun…

5. Cu cât timp înainte de antrenament recomanzi să se ia masa și ce alimente ar trebui să conțină?

Antrenamentul X Body este foarte intens și va solicita extrem de mult organismul. Ideal ar fi ca ultima masă să se ia cu 1,5 – 2 ore înainte pentru a asigura corpului necesarul de energie. Evitați zahărul și băuturile carbogazoase și încercați să consumați minim 500 ml de apă cu 30 – 45 de minute înainte de antrenament. După antrenament mușchii sunt „storși” de nutrienți, de aceea este foarte important să le asiguri nutrienții care se absorb rapid. Vă recomand să consumați un shake cu proteine vegetale. Foarte important, evitați consumul de grăsimi pentru că grăsimile încetinesc digestia.

6. Care este numărul optim de ședințe pe săptămână?

Ca să înțelegem cum funcționează și de ce este atât de eficient un antrenament X Body, trebuie să știm că secretul constă în stimularea simultană a tuturor celor 9 mari grupe musculare în cele 20 de minute. Și pentru că toate grupele musculare sunt lucrate în același timp, durata antrenamentului se reduce cu 75%.

Exercițiile efectuate în timpul antrenamentului stimulează suplimentar musculatura deja tensionată, fapt care rezidă în 38.000 de contracții pe întreaga suprafață a corpului, și asta totul în doar 20 de minute. Fiind atât de solicitant, nu recomand efectuarea a mai mult de 2 ședințe pe săptămână.

7. Există vreun risc de accident în timpul antrenamentelor?

Nu, niciun fel de accident, pentru că impulsurile electrice lucrează mușchii direct în profunzime, deci nu există nicio presiune asupra articulațiilor. Electrozii sunt plasați direct pe corp pentru fiecare grupă majoră de mușchi, deci toate impulsurile își ating obiectivul. Fiindcă este un mini calculator, unde tot se reglează până la cel mai mic detaliu. Totul este controlat, de la adâncimea și lungimea impulsului, numărul de contracții pe secundă, intensitatea, exercițiile ușoare până la persoana care lucrează cu acest aparat, care are o pregătire corespunzătoare. Astfel, nu poți sa dai greș.

8. După câte ședințe se văd primele rezultate?

Chiar după prima ședință, clientul simte starea de bine, confortul și postura îmbunătățită. Nu întotdeauna obiectivele și așteptările clienților sunt realiste. Spre exemplu, pot să am un client sub greutatea normală care își dorească să slăbească, sau unul cu un grad mare de obezitate care își dorește sa piardă 20 de kilograme în 2 săptămâni. Trebuie să fim mai conștienți și rezonabili. Dar rezultatele vor apărea foarte repede, cu voință, adoptând o alimentație corectă și sănătoasă, prin stabilirea unui obiectiv real, împreună cu un antrenor, și prin adoptarea unui program de antrenament bine structurat.

9. Ce sfaturi le dai celor care vor să slăbească sănătos, dar rapid?

În ultimii ani, porțiile de mâncare au crescut în mod dramatic, iar odată cu ele a crescut și greutatea corporală a consumatorilor. Sfatul meu pentru o slăbire sănătoasă și rapidă este să mâncăm de 5 ori pe zi: 3 mese principale și 2 gustări și să ne hidratăm foarte bine 2 – 3 litri de apă (nu sucuri, lapte, supe, etc.). Prepararea alimentelor este de asemenea importantă, astfel în loc să prăjim în ulei alimentele, să încercăm să le preparăm în alte moduri cum ar fi: prin fierbere, pe grătar, la cuptor fără ulei, etc. Pe lângă asta, important este să savurăm mâncarea, să mâncăm încet și să mestecăm bine, astfel senzația de sațietate va apărea înainte de a-i da corpului surplus de mâncare. Să încercăm pe cât posibil să eliminăm zahărul, alimentele făinoase și alcoolul. Cu toate acestea, trebuie să avem totuși grijă să nu exagerăm, niciun exces nu este bun, astfel să fim atenți la nevoile corpului nostru și să le recunoaștem, pentru a ne putea menține echilibrul și sănătatea. Și, nu în ultimul rând, vă aștept la antrenamentele X Body.

10. Mulțumesc că ți-ai răpit puțin timp ca să discutăm, iar pe final dorești să adresezi un mesaj cititorilor:

Vă mulțumesc și vă aștept cu mult drag la antrenamentele EMS, X Body, la noul meu studio care este pe strada Tudor Vladimirescu nr. 22, la Kinetic Center, Satu Mare, să slăbim, să ne tonifiem, să eliminăm durerile articulare și de spate, să refacem musculatura post natal și să reducem țesutul adipos cu antrenamentul intensiv de tonifiere care transformă corpul într-o mașină de ars calorii.

A consemnat Adrian Bilanici

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente