joi, februarie 22, 2024
AcasăsusMajorarea alocațiilor începând cu luna februarie. Care va fi suma primită în...

Majorarea alocațiilor începând cu luna februarie. Care va fi suma primită în noul an?

Cresc alocațiile copiilor din februarie 2024!

Potrivit edupedu.ro, începând cu anul 2024, alocațiile copiilor au fost majorate cu 13,8%.  Acest lucru înseamnă că alocația pentru luna ianuarie, urmează să fie virată beneficiarilor în luna februarie 2024 cu ajutorul agențiilor de plăți și inspecție socială și va fi în valoare de 292 de lei, în comparație cu 255 de lei, pentru copiii și tinerii cu vârstele cuprinse între 2 și 18 ani.

Acest lucru înseamnă că alocațiile se vor majora cu 36 de lei. De acești bani pot beneficia inclusiv persoanele care au împlinit deja vârsta de 18 ani, dar nu au finalizat încă ciclul liceal sau de învățământ profesional, dar nu mai târziu de vârsta de 26 de ani.

Anul 2023 a adus o creștere a alocațiilor față de sumele din 2022 cu 5,1%, în concordanță cu rata medie a inflației din 2021, ajungând de la aproximativ 242 de lei la 255 de lei.

În ceea ce privește indemnizația de creștere a copilului și alte forme de ajutor social, acestea vor suferi o mărire începând cu 1 martie 2024, proporțională cu rata inflației din 2023.

Este important de menționat că datele exacte de plată a alocațiilor pot varia în funcție de decizia agențiilor implicate și de băncile implicate în procesul de transfer financiar. În mod normal, alocațiile intră pe card în jurul datei de 8 a fiecărei luni, cu posibile ajustări în funcție de zilele lucrătoare sau deciziile agenției de plăți.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente